KıbrısManşet

Özdenefe: Saray-aile bütünleşmesinin kapıları açılmasın

Özdenefe bu yönetim şeklinin 'saray-aile' bütünleşmesine yol açacağından kaygı duyduğunu belirtti

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fazilet Özdenefe sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Özdenefe paylaşımında cumhurbaşkanlığı sayfasından servis edilen haberin insanı düşündürdüğünü vurguladı. Özdenefe bu yönetim şeklinin ‘saray-aile’ bütünleşmesine yol açacağından kaygı duyduğunu belirtti.
Özdenefe’nin sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
“Cumhurbaşkanlığı sayfasından birkaç saat önce servis edilen bir haber insanı düşündürüyor..
‘Cumhurbaşkanlığı Spor Üst Komitesi ilk toplantısını yaptı’ başlığıyla verilen haberde Cumhurbaşkanlığı’nın oluşturduğu ve Sertaç Bozatlı’nın Komite Başkanlığını yaptığı Spor Üst Komitesi’nin ‘dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar başkanlığında’ ilk toplantısını gerçekleştirdiği bilgisi veriliyor.
Hangi yetki, hangi geçmiş tecrübe ile bu toplantıya Cumhurbaşkanımızın eşi başkanlık etmiş, haberin içeriğinden anlayabilmek mümkün değil. Umarım bu yöntem önümüzdeki süreçte ‘saray-aile’ bütünleşmesinin kapılarını açmaya yönelik atılan bir adım değildir. Cumhurbaşkanı eşlerinin bir takım projelerde yer alması muhakkak ki mümkündür ve geçmişte de örnekleri vardır. Lakin Cumhurbaşkanı’nın eşi olmak hasebiyle Cumhurbaşkanın yokluğunda onun siyasi veya teknik temsilcisi gibi komitelere başkanlık etmek ve Cumhurbaşkanlığının uluslararası politikalarına yönelik beyanatta bulunmak bu makamın önemine ve üstlendiği toplumsal sorumluluğa uygun düşmemektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu