GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özersay: Aşılı olmak hastalık döneminin daha hafif atlatılmasına yardımcı oluyor sadece

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, son 24 saatte 211 yeni vakaya rastlanılmasının ardından sosyal medya hesabından yeni bir rekor kırıldığını ifade etti.

Gıynık Sosyal Medya 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, son 24 saatte 211 yeni vakaya rastlanılmasının ardından sosyal medya hesabından yeni bir rekor kırıldığını ifade etti. 

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, paylaşımında aşılı olmanın hastalığın bulaşmasını, yayılmasını engellemediğini, yalnızca hastalık döneminin daha hafif atlatılmasına yardımcı olduğunu fakat bunun da garantisi olmadığını, aşıya, aşının etkinlik dönemine, kişinin diğer rahatsızlıklarına da bağlı olarak yine de hayati tehlikenin gündeme gelebileceğini ifade etti. 

Özersay, dünyada da ülkede de paralel olarak “aşılıyım bir şey olmaz” düşüncesinin çok yaygın olduğunu, yakınlarla karşılaşıldığında az biraz çekingen de olsa sarılmalarıni öpüşmelerin, el sıkışmalarının geri geldiğini ve yakın yüz teması içeren karşılıklı konuşmalar ve benzeri alışkanlıkların geri döndüğünü belirterek, döviz karşısında TL ile birlikte alım gücünün erimesiyle, ekonomik krizin derinleştiği bir süreçte ülkeye gelişlerin ya da sokağa çıkışın durdurulması gibi benzeri bir kapanmanın artık bir seçenek olmadığını ifade etti. 

Paylaşımının devamında Özersay, olabildiğince herkesin kendi tedbirlerini almasını ve son bir buçuk yıldır kurtarıcı olan maskelerden vazgeçilmemesi gerektiğini belirtti. 

HP Genel Başkanı Özersay’ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Anlaşılan ülkemizde günlük pozitif vaka sayıları açısından yeni bir rekor kırıldı bugün.  

Bu gelişme dünyada olup bitenlere paralel aslında. Avrupa’da aşılanma oranı en yüksek olan ülkelerde artan covid vakaları nedeniyle bir kez daha ilave tedbirler alınıyor. 

 Aşılı olmak hastalığın bulaşmasını, yayılmayı engellemiyor, hastalık döneminin daha hafif atlatılmasına yardımcı oluyor sadece.  

Ama bunun da garantisi yok, aşıya, aşının etkinlik dönemine, kişinin diğer rahatsızlıklarına ve daha başka pek çok farklı nedene bağlı olarak yine de hayati tehlike gündeme gelebiliyor.

Dünyada da, bizde de “aşılıyım bir şey olmaz” düşüncesi çok yaygın artık. Dost, ahbaplarla karşılaşınca az biraz çekingen de olsa sarılmalar başladı, hatta öpüşmeler, eskiden olduğu gibi el sıkışmalar geri geldi.  

Yakın yüz teması içeren karşılıklı konuşmalar ve benzeri alışkanlıklarımıza geri döndük gibi (kendimi bunun dışında tutmuyorum).

Döviz karşısında TL ile birlikte alım gücümüz de erirken, dünyada lojistik (taşıma), hammadde ve benzeri alanlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ekonomik kriz derinleşirken ülkeye gelişlerin ya da sokağa çıkışın durdurulması benzeri bir kapanma artık bir seçenek değil.  

Bu nedenle siz siz olun, olabildiğince kendi tedbirinizi alın ve son birbuçuk yıldır kurtarıcımız olan maskenizden sakın vazgeçmeyin…” 

(L.G.) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu