KıbrısManşet

Özersay: Aylar önce istifa olsaydı, makul bir şekilde seçime gidilebilirdi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, "Aylar öncesinden bu hükümetin istifası gerekirdi bu yapılabilmiş olsaydı memleketi makul bir biçimde seçime götüren bir seçim hükümetinin önü açılmış olacaktı" diyerek 'ölü hükümet'e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

 

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Aylar öncesinden bu hükümetin istifası gerekirdi bu yapılabilmiş olsaydı memleketi makul bir biçimde seçime götüren bir seçim hükümetinin önü açılmış olacaktı” diyerek ‘ölü hükümet’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Genel Kurula hitap eden Özersay şöyle konuştu;

“Her anlamda devletin kitlendiği ve devletin zarar gördüğü kilit bir noktaya taşındı maalesef, doğal olmayan yollarla metazori hükümetinin kurulmaya çalışılmasıdır. İpin üstünde dışardan destekle meclisi toplamakta zorluk çeken…
Aylar öncesinden bu hükümetin istifası gerekirdi bu yapılabilmiş olsaydı memleketi makul bir biçimde seçime götüren bir seçim hükümetinin önü açılmış olacaktı.
Memlekette seçim yapabilmek için kurulmuş gibi bir hükümet gibi kuruldu ama seçim hükümeti olmaktan çıktı kurultayları yapabilecek bir hükümete çevrildi onun için bu hükümet sıkıntılar yaşıyor.
Vatandaşın çektiği sıkıntılar meclisin itibarsızlaştırılması, devletin itibarsızlaştırılması sorunuyla karşı karşıya kaldık.
Son 11 aydır yaşadıklarımızdan herkesin kendine pay çıkarması gerekir. Tüm bu olup bitenlere baktığımızda bu garip, yamuk ilişki sonucunda çürüme, kirlenme ve yozlaşma memleketi bu hale getirdi.
Herkes bizi bir kenara çekip bu yaşananları gördükçe midem bulanıyor diyor bu bulantı hissinin geçmesinin tek yolu vücuttan bedenden atılmasıdır. Bu zihniyete sahip olan siyasilerin atılabilmesi için halkın göstereceği duruş önemlidir. HP olarak biz gerek Genel Tarım Sigortası ile gerekse Muhaceret Affı ile komitede gerekli desteği verdiğimiz için geçmişti biliyorsunuz fiilen hükümette olduğu için özellikle Genel Tarım Sigortasının geçebilmesi çiftçinin tazminat ödemelerini yapabilmesi üretici ve çiftçiden yana tavrımızı ortaya koyacağız.
Bu ülkenin geleceğini bir partinin kurultayına bağlaması kadar küçük düşürücü bir şey olamaz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu