KıbrısManşet

Özersay: Batı ülkeleri sahada askeri anlamda kayda değer bir şey yapmıyor

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘batı ülkelerinin caydırıcı açıklama sandığı açıklamalar yapmanın haricinde henüz sahada, askeri anlamda kayda değer bir şey yapmadığını’ ifade etti.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinde Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna topraklarının bir bölümünün silahlı müdahale ve ertesinde işgali göz göre göre yaklaştığını belirten Özersay, “Batı ise kendince caydırıcı açıklama sandığı açıklamalar yapmanın haricinde henüz sahada, askeri anlamda kayda değer bir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Özersay’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Tam da bugünlerde dünya liderleri Münih güvenlik konferansında bir araya gelmişken ister istemez insanın aklına 1938 Münih antlaşması ve Çekoslovakya’nın topraklarının bir bölümünün Almanya tarafından işgal edilmesine göz yumulması geliyor.

Yeni bir dünya savaşını önlemek için bir şeylere göz yumma yaklaşımı ortaya konulacaksa (appeasement) Çekoslovakya’nın topraklarının bir bölümünün işgal edilmesine müsaade edilmesinin İkinci Dünya Savaşı’nı engelleyemediğini anımsamakta yarar var.

Umarım bir biçimde savaş önlenebilir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu