EkonomiKıbrısManşetToplum

“Yatırım yapılacak en iyi topraklar”

‘Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ve Ekonomi Zirvesi’ paneli Concorde Tower Hotel’de gerçekleştirildi

DEVRİM DEMİR

‘Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ve Ekonomi Zirvesi’ paneli Concorde Tower Hotel’de gerçekleştirildi.

 

EKONOMİSTLER YATIRIMLARIN ÖNEMİNİ ANLATTI
Concorde Tower Lefkoşa’da ekonomistlerin katılımıyla, Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul ve Ekonomi Zirvesi paneli gerçekleştirildi. Panelde Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, batı bölgesine ciddi yatırımları olan Alpcans Construction, sektörün önde gelen isimleri ile Dr. Ahmet Büyükduman, Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Mert Yılmaz ve Mert Başaran gibi değerli ekonomistler konuşma gerçekleştirdi. Panele çok sayıda izleyici katılırken, KKTC’nin önemine dikkat çekildi ve yatırım yapılabilecek en iyi topraklar olduğu üzerinde duruldu.

EN İYİ FIRSATLARI SUNAN ÜLKE KKTC
Panelde özellikle KKTC’nin doğu ve batı bölgelerinin hak ettiği değeri görmediği, ülkenin turizm, inşaat ve eğitim adası olduğu vurgulandı. Amerikan Forbes dergisinin internet sitesinde yer alan bir makalede, KKTC’nin 2021’de dünya genelinde sahil kıyısındaki daireler konusunda en iyi fırsat sunan ülke olarak gösterildiğine vurgu yapıldı. Alpcans Yönetim Kurulu Üyesi Celal Alpcan panelin açılış konuşmasında, 5 yıl içinde Gaziveren bölgesinde 500 dairelik çok önemli bir proje ile denize sıfır modern bir yapı konusunda büyük bir çalışma başlattıklarını söyledi.

“KKTC EN GÜVENLİ ÜLKE”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise panelde yaptığı konuşmada, KKTC’nin denizi, kültürü, tarihi zenginlikleri ile övülmeye değer bir ülke olduğunu söyledi. Turizm sektöründe kayıtlı 30 bin yatak kapasitesi bulunduğunu hatırlatan Ataoğlu, birkaç yıl içinde bu rakamın 60 bine ulaşacağı inancında olduklarını kaydetti. Ataoğlu, yapılan araştırmalara göre KKTC’nin en güvenli ülkelerden biri olduğunu da belirterek, ülkede yapılan inşaatların ülke ekonomisine ciddi oranda katma değer katkısı sağladığını anlattı.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu