KıbrısManşetSiyasetToplum

Özersay: CHABAD’ın kapatılması için “hükümet” olarak neyi bekliyorsunuz?

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün Cumartesi günü İsrail CHABAD’ın KKTC’deki faaliyetlerine son verilmesi için Girne’de yapmış olduğu protestoyu değerlendirdi.

Özersay değerlendirmesinde, Yasemin Öztürk’ün UBP Milletvekili, Meclis Hukuk Komitesi Başkanı ve “hükümet” yetkilileri olarak kapatmak için neyi beklediklerini sordu.

Özersay konu ile ilgili; “Bu ülkede Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmiş bir ‘terör örgütleri listesi’ var. Güvenoyu verdiğiniz bu gayrimeşru hükümetin Bakanlar Kurulu neden sizin bahsettiğiniz bu örgütü terör örgütü ilan edip o terör örgütleri listesine eklemiyor, “Neyi bekliyorsunuz? Sizi tutan mi var?” ” diye sordu.

HP Genel Başkanı Özersay’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Hükümete mensup milletvekili sanki Başbakan, İçişleri Bakanı, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı UBP’li değilmiş, sanki kendisi Meclis Hukuk Komitesi Başkanı değilmiş ve yapılması gerekenleri yapacak olan “Başka bir hükümetmiş gibi “eylem” düzenliyor! Ne için?”

Ülkede bir yahudi terör örgütü var ve bunun kapatılmasını istiyorum diyor. E Meclis Hukuk Komitesi Başkanı olarak sizi, gayrimeşru hükümetinizi veya UBP yöneticilerini TUTAN MI VAR? Kapatın o zaman! NEYİ BEKLİYORSUNUZ? Neyin popülizmini, neyin şovunu yapıyorsunuz?

Bu ülkede Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmiş bir “”TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİ var. GÜVENOYU verdiğiniz bu gayrimeşru hükümetin Bakanlar Kurulu neden sizin bahsettiğiniz bu örgütü terör örgütü ilan edip o terör örgütleri listesine eklemiyor, NEYİ BEKLİYORSUNUZ? SİZİ TUTAN MI VAR? Ünal beye ve Ersin beye soracağınızı söylüyorsunuz: Bugüne kadar niye sormadınız? Basın önüne çıkamadan bir alo neden demediniz? “Ünal beye sordum, bana şu şu şu cevabı verdi” deseydiniz ya! Ersin beye o terör örgütü dediğiniz örgütün başkanı ile Cumhurbaşkanlığında çekilmiş fotoğraflarını da soracak mısınız mesela? Ne yanıt aldığınızı da açıklayacak mısınız?
O şahıs vatandaşsa vatandaşlıktan çıkarılmasını isteyeceğinizi söylemişsiniz. Kim tarafından vatandaş yapıldığını da soracak mısınız mesela, aldığınız ya da bulduğunuz yanıtı da açıklayacak mısınız mesela?

Bu terör örgütü değerlendirmesini yaparken Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle, istihbaratı ile istişare ettiniz mi mesela? Eğer bizim ve Türkiye’nin güvenlik birimlerinin değerlendirmesi bu yöndeyse bu işler böyle mi yapılır? Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu