KıbrısManşetSiyaset

Özersay: Devlet ciddiyetiyle bağdaşan şey o gün mecliste olmaktır

"Türkiye ile olan ilişkileri popülizme kurban etmememiz gerekiyor. Zor zamanımızda ve her zaman yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Kişisel konuları bir kenara bırakıp bu talepte bulunanın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Devlet olmanın nezaketini unutmamalıyız. Halkın Partisi olarak o nezaketi göstermek gerektiği yönünde karar ürettik” dedi

20 Temmuz’da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan meclis oturumuna Halkın Partisi vekillerinin katılımı konusunda Parti Meclisi’nin toplanarak karar ürettiğini kaydeden Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bu konuyu sağlıklı şekilde değerlendirmek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı konuşma yapmak için bir talepte bulunuyor. Bunu değerlendirirken, sağduyulu yaklaşmak gerekiyor. En son ihtiyacımız olan şey KKTC’de kutuplaşma ve gerginlik olmasıdır. Bunlardan uzak durmalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananlar hiç yararımıza olmadı. Biz hep diplomasiyi ve diyalog yolunu önemsedik. Popülist yaklaşımlarla Türkiye ile olan ilişkileri sağlıklı bir zemine oturtmak mümkün değildir. Türkiye ile olan ilişkileri popülizme kurban etmememiz gerekiyor. Zor zamanımızda ve her zaman yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Kişisel konuları bir kenara bırakıp bu talepte bulunanın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Devlet olmanın nezaketini unutmamalıyız. Halkın Partisi olarak o nezaketi göstermek gerektiği yönünde karar ürettik” dedi.

“BU TOPLANTIYA KATILMAMAK İLİŞKİLERE ZARAR VERECEK”

“Cumhuriyet Meclisi bizim evimizdir ve evinize bir misafir geliyorsa onu ağırlarsınız, olması gereken budur. Başka siyasi partilerin görüşlerine saygı duyarız ama devlet ciddiyetiyle bağdaşan şey o gün mecliste olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yapacağı konuşmayı yerinde dinlemektir” diyen Özersay, “Cumhurbaşkanlığı seçimine yapılan müdahalelere, hükümetin kurulması konusunda yaşananlara, yargı bağımsızlığına yönelik tehditlere karşı sesimizi çıkarmadık mı? Bu toplantıya katıldık diye bizim bu tavrımızda ve düşüncelerimizde bir değişiklik olmayacak” diyerek, Türkiye ile olan ilişkilerin hali hazırda zaten iyi durumda olmadığını ve bu toplantıya katılmamanın ilişkilere katkı yapmayacağını daha da zarar vereceğini ifade etti. Özersay, Meclis danışma kurulunda CTP’nin, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mecliste konuşma yapma talebine olumlu yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu