KıbrısManşet

Özersay: İlave tedbirler almamız gerekecek!

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu’nda korona virüs tedbirlerinin yeniden gözden geçirileceğini söyledi

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu’nda korona virüs tedbirlerinin yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Korona virüs tedbirlerinin bir süredir Sağlık Bakanlığı’na ve ilgili sağlık kuruluna geçtiğini hatırlatan Özersay, vaka sayısındaki artışa dikkat çekerek Bakanlar Kurulu’nda mevcut durumun konuşulacağını ifade etti.

Özersay Bakanlar Kurulu’nda olası konuşulabilecek konuları da açıkladı.

Kudret Özersay’ın açıklaması şöyle:

Salgınla ilgili olarak önceleri Bakanlar Kurulu tüm süreci değerlendiren, karar alan ve uygulayan konumundayken bir süredir Bulaşıcı Hastalıklar Yasası altında yetki önemli ölçüde Sağlık Bakanlığı’na ve ilgili sağlık kuruluna geçmiş durumdadır.

Öte yandan ülkemizde günlük vaka sayılarında ve türlerinde ortaya çıkan artışı da dikkate alarak bu konuları Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırmak kaçınılmaz oldu diye düşünüyorum.

Bu bağlamda Bakanlar Kurulunda başka şeyler yanında şu hususları ele alarak gereken kararları üretebileceğimize inanıyorum.

-Ülkeye gelen yolculara uygulanan testlere ilaveten ülke içinde yaygın rastgele (random) test uygulamasına geçilmesi;

-Test kapasitemiz de dikkate alınarak rastgele test uygulamasının hayata geçirilebilmesi ve gelen yolculardan kaynaklanacak riski azaltabilmek için her gün gelen uçak ve gemi sayılarında bazı kısıtlamalara gidilmesi. Buna uçakların doluluk oranlarına ve diğer rakamlara da bakılarak karar verilmesi;

-Çok sayıda kişinin bir araya geldiği tüm kalabalık etkinlikler konusunda ciddi tedbir alınması ve buraların denetiminde polisin belediyelerle birlikte çalışmasının sağlanması; (kalabalık eğlence mekanları ve seçim çalışmaları, etkinlikleri)

-Eğitimin hangi şartlarda başlayacağının Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının görüşleri  temelinde netleştirilmesi ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi (ki zaten Eğitim Bakanlığı bu konuda yakında açıklama yapacağını açıklamıştı).

-Özellikle risk grubunda bulunan çalışanlarla ilgili olarak da daha önce olduğu gibi ilave tedbirler almamız gerekecek diye düşünüyorum.

Umarım Bakanlar Kurulu ertesinde bu ve benzeri diğer konularda kamuoyuna tatminkar açıklamalar yapabiliriz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu