KıbrısManşetSiyaset

Özersay, “sahte diploma” olayında son tutuklamalara dikkat çekti

HP Genel Başkanı Özersay, "sahte diploma" olaylarıyla ilgili son tutuklamalara dikkat çekti, "sahte belge düzenlemeye tahrik" suçundan tutuklama yapılmasına mercek tuttu. "Son tutuklamalardaki bu husus gözden kaçmamalı! Peki 'iyi bilinen ve kamuoyunda da tutuklanmaları, kendilerine dava okunması beklenen isimler?" diye sordu. "Peşini bırakmadığımızı herkes bilsin isterim" dedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, geçtiğimiz gün “sahte diploma” olaylarıyla ilgili yeni tutuklamalar yapıldığına işaret ederek, bazılarının sahte evrak düzenleyerek üniversiteyi dolandırmaktan bazılarının ise sahte diploma aldıkları için “sahte belge düzenlemeye tahrik” suçundan tutukladığına dikkat çekti. Özersay, sahte diplomayı alanların kullanmasalar dahi, tedavüle sürmeseler dahi suçlu olabileceklerini defalarca izah ettiklerini belirterek, “Peki iyi bilinen ve kamuoyunda da tutuklanmaları, kendilerine dava okunması beklenen isimler? Yani bizim bizzat Polis’e şikayette bulunduğumuz isimler? Onlarla ilgili de peşini bırakmadığımızı, unutmadığımızı herkesin bilmesini isterim” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz hafta polisten ve savcılıktan bilgi talep ettiklerine de değinen Özersay, bu hafta şikayetçi oldukları konuları takip edeceklerini aktardı.
Özersay’ın paylaşımı şöyle:
“Geçtiğimiz günlerde Polis SAHTE DİPLOMA olaylarıyla bağlantılı olarak YENİ TUTUKLAMALAR yaptı. Bazılarını sahte evrak düzenleyerek üniversiteyi dolandırmaktan bazılarını ise (buraya dikkat!) sahte diploma aldıkları için SAHTE BELGE DÜZENLEMEYE TAHRİK suçundan tutukladı! Uzun bir süredir altını çize çize vurguluyorduk: Sahte diplomayı alanların KULLANMASALAR DAHİ, tedavüle sürmeseler dahi suçlu olabileceklerini defalarca izah ettik. Son tutuklamalardaki bu husus GÖZDEN KAÇMAMALI! Peki İYİ BİLİNEN ve kamuoyunda da tutuklanmaları, kendilerine dava okunması beklenen isimler? Yani bizim bizzat Polis’e şikayette bulunduğumuz isimler? Onlarla ilgili de PEŞİNİ BIRAKMADIĞIMIZI, UNUTMADIĞIMIZI herkesin bilmesini isterim. Geçen hafta Bilgi Edinme Hakkı Yasası’ndaki hakkımızı kullanarak Polis’ten ve Başsavcılık’tan BİLGİ TALEP ETTİK. Bu hafta başka konular yanında işimiz şikayetçi olduğumuz konuların izini sürmek.
Hem kim bilir! YARIN OLA HAYROLA!!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu