KıbrısManşet

Özersay: Salgın döneminde ülkeyi hükümetsiz bırakmak olmazdı

“3’lü koalisyon hükümeti kurulması görüşüldü. Akabinde Ankara ziyareti gerçekleşti. Ne hissettiniz?” sorusu üzerine konuşan Özersay, o süreçte Başbakan Ersin Tatar’a “Bozacaksanız bozun bozmayacaksanız bu konuyu kapatın” dediğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT yayınlanan Basın Odası programında ülke gündemini değerlendirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özersay, geçtiğimiz ay büyük tartışmalara neden olan “UBP-DP-YDP 3’lü koalisyon hükümeti” tartışmalarına ilişkin yaşadıklarını anlattı.

“3’lü koalisyon hükümeti kurulması görüşüldü. Akabinde Ankara ziyareti gerçekleşti. Ne hissettiniz?” sorusu üzerine konuşan Özersay, o süreçte Başbakan Ersin Tatar’a “Bozacaksanız bozun bozmayacaksanız bu konuyu kapatın” dediğini açıkladı.

Halkın Partisi’nin salgın döneminde hükümetten çekilmeyi doğru bulmadığının altını çizen Özersay, “Biz görevimizin başında olduğumuzu söyledik” ifadelerini kullandı.

Özersay’ın konuşması şöyle:

“Ben açık sözlü bir insanım. Ersin beyle bu konuyu konuştum. Başka hükümette yapmayı planladıklarını yapmak için nabız yoklayabilirler. Başka hükümet kuracaksanız bunu geciktirmeyin dedim. Hükümet görevdeyken böyle bir çalışma hükümet olmadığı ve boşluk olduğu algısı oluşturdu.

Bu durum salgına çok iyi yansımadı. Başbakan Ersin Tatar’a yapacaksanız hemen yapın yapmayacaksanız bu konuyu kapatın dedim.

5-6 günlük bir süreçti biz özellikle bu konularda açıklama yapaktan kaçındık görevlerimizin başında olduğumuzu söyledik.

Bir hükümet boşluğu havası memlekete zarar verdi. Süreç öyle bir noktaya varmadı hükümet devam etti.”

“BAŞKA BİR DÖNEM OLSAYDI”

“Belki başka dönem olsaydı bizim başka tepki göstermemize neden olabilirdi. Salgın döneminde ülkeyi hükümetsiz bırakmak olmazdı.”

“Sizin bir arayışınız sorusu üzerine” ise Özersay şöyle devam etti: Bizim farklı bir arayışımız olmadı. Fikri beyden önce ben kendim bir açıklama yaptım. Açıklamada hükümet düşerse yeni hükümet kurulmazsa seçim hükümeti için kendisi ile bir telefon görüşmemiz olduğunu söyledim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu