KıbrısManşet

Özgeç: Sağlık Bakanlığı tarafından bazı vakaların eve gönderildiği duyumlarını alıyoruz

KTTB Yönetim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derlen Özgeç, KTTB’nin dünkü açıklamasına işaret ederek, “Böyle bir konu varsa Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapması gerekiyor” dedi.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derlen Özgeç, Havadis Web TV’de yayınlanan ve Damla Dabis’in hazırlayıp sunduğu, ‘Gün Başlarken’ adlı programa telefon bağlantısı ile katıldı.

KTTB, Koronavirüs hastalarının evlerine gönderildiğine dair dün bir açıklama yapmasının üzerine konuşan Özgeç, “Tehlikeli dönemlere girmeye başlıyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından bazı pozitif Koronavirüs vakalarının eve gönderildiği yönünde duyumlar alıyoruz. Buna bir tepki koymak istedik. Neticede tehlikeli bir döneme giriyoruz. Eğer bu pozitif vakalar eve gönderiliyorsa ve denetim yapılamıyorsa bu bir intihardır. Elimizde bir veri yoktur. Böyle bir konu varsa Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapması gerekiyor” dedi.

“BUNLAR BİZE GELEN İHBARLAR”

Evde tedavi yöntemlerinin bulunduğunu da aktaran Özgeç, “Ancak bunu yapacaksanız ciddi bir denetim mekanizmanız olması gerekiyor… Hâlihazırda şu anda böyle bir mekanizma bizde yok. Bunlar bize gelen ihbarlardır. Sağlık Bakanlığı açıkça dile getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu