EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç açıkladı: Erhan Arıklı’dan istihdam konusunda söz aldık

“Bakan Erhan Arıklı ile sayaç ihalesi, istihdamlar, yakıt ihalesi ve kurumun diğer idari sıkıntılarını konuştuk” diyen Özkıraç, “Erhan Beye ve Yönetim Kurulu Başkanı’na şunu söyledim; Grev bizim için amaç değildir bir araçtır. Grev sendikaların en son kullanacağı bir araçtır. Dün Erhan beyin katıldığı TV programında sarf ettiği ‘neden böyle oldu anlamadım’ sözlerinden ve bugünkü görüşmeden anladığım kadarıyla, Erhan bey ile yönetim kurulu arasında iletişim yok” diyerek, ortada bir iletişim eksikliği olduğunu savundu


EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, bugün Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını açıkladı ve KIB-TEK’te yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. EL-SEN’in KIB-TEK’teki rant düzenine çomak sokması nedeniyle, çalışanların sürekli tahrik edildiğini belirten Özkıraç, “Birileri babalarının malıymış gibi bu kurumu istedikleri şekilde sömürüyorlar” dedi.

“ERHAN BEY İLE YÖNETİM KURULU ARASINDA İLETİŞİM YOK”

“Bakan Erhan Arıklı ile sayaç ihalesi, istihdamlar, yakıt ihalesi ve kurumun diğer idari sıkıntılarını konuştuk” diyen Özkıraç, “Erhan Beye ve Yönetim Kurulu Başkanı’na şunu söyledim; Grev bizim için amaç değildir bir araçtır. Grev sendikaların en son kullanacağı bir araçtır. Dün Erhan beyin katıldığı TV programında sarf ettiği ‘neden böyle oldu anlamadım’ sözlerinden ve bugünkü görüşmeden anladığım kadarıyla, Erhan bey ile yönetim kurulu arasında iletişim yok” diyerek, ortada bir iletişim eksikliği olduğunu savundu.

“BAZI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ FİYASKO”

Özkıraç, “Açık konuşacağım, UBP’nin yönetim kuruluna atadığı üyeler fiyasko. Ersan beye çağrım ise yönetim kurulu üyelerinin kulaklarını biraz çekmesidir. Ahmet Bey iyi bir insan fakat DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’na çağrım ise genç ve dinamik birini yönetim kurulu atamaları. Bu göreve daha dinamik biri atanmalı” şeklinde konuştu.

“ACİLEN 80-100 PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR”

“Kimse Elektrik kurumundan büyük değildir. Herkes haddini bilecek” diyen Özkıraç, “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu halen ayaktaysa, çalışanların gayretleriyle ayaktadır. Bugün acilen istihdam istiyoruz. Yaptığımız görüşmede, Erhan Arıklı bize kaç istihdam istediğimizi sordu. Bizim acilen 80-100 arası personele ihtiyacımız var. Teknik personel, vezne personeli, bekçi ve işçiye ihtiyacımız var” diyerek, kurumun bekçisi dahi olmadığını ve özel güvenlik şirketlerine ödenen yüklü paralarla birçok gencin istihdam edilebileceğini ifade etti.

“İPTAL EDİLEN SAYAÇ İHALESİ İÇİN 1 MİLYON TL ZARAR İSTENİYOR”

“1-2 gün içerisinde istihdam konusundaki talebimizi yazılı olarak güncelleyip Bakan’a sunacağız” diyen ve bugün Bakan Arıklı ile iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Özkıraç, “Sayaç alımıyla ilgili ihalenin iptal edilmesine rağmen, iptal edilen ihaleyle ilgili aylardır iptal yazısı yazılmadı. Şimdi ihaleyi kazanan firma 1 milyon TL zarar bedeli istiyor. Bu toplumun ödediği paralarla illegal işler yapılmasın. Aylardır yakıt ihalesi konusu da aynı durumda” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“ARTIK YAKIT ALIMI İÇİN İHALEYE ÇIKIN”

“TPİC’den 24 bin ton ihalesiz yakıt geldi, şimdi 36 bin ton ihalesiz yakıt geliyor. İleride bu işe imza atanlar yargılanacaklar” diyerek, “Artık bu ihaleye çıkın ve sonuçlandırın. İhale Yasası’nın gereklerini uygulayın” çağrısında bulunan Kubilay Özkıraç, Uluslararası ihaleye çıkılıp bu işin sonuçlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

“KIB-TEK SİYASET CAMBAZLARININ TEKELİNDEDİR”

“Bizi illegal işlere alet etmeye çalışan çevrelere tepkimiz olağanüstü sert olur” uyarısında bulunan Özkıraç, “Ben kuruma 1986 yılında girdim. Bugüne kadar bu kurumu kim yönettiyse, kuruma zarar verdi. Bu kurum bazı sermaye çevrelerinin ve bazı siyaset cambazlarının tekelindedir. Bu ülkede siyasi partiler sermaye gruplarının sayesinde besleniyor” diyerek siyasetin kurumun üzerindeki en büyük problem olduğunu da vurguladı.

“ERHAN BEY GEREĞİNİ YAPMALI”

“Bu işin siyasi bedelini Erhan Arıklı ödeyecek” uyarısında bulunan Özkıraç, “Erhan beyin en büyük sorunu ekibi olmamasıdır. Erhan Arıklı Bey KKTC’ye inanan birisidir. Madem KKTC’nin hukuk devleti olduğuna inanıyor o zaman hukukun gerekliliğini yapsın. İhale Yasası’na göre hareket etsin” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu