GenelKıbrısManşet

Özkıraç: El-SEN sıçrama tahtası değil

Avrupa Birliği ile yapılacak proje çalışmalarında ayrı bir alana ihtiyaç duyulması nedeniyle Lefkoşa Bölge Amirliği’nde El-Sen ‘in kullanımında olan son katın boşaltılması istendi.

Kıb-Tek Genel Müdür Yardımcısı Hasan Akyiğit imzalı bir yazı ile El-Sen’in kullanımında olan alanın boşaltılması istendi.

Gerekçe olarak ise, Kıb-Tek’in proje ve yatırımlarıyla ilgili Avrupa Birliği tarafından kurulacak olan orta gerilim sistemi için ayrı bir yere ihtiyaç duyulması gösterildi.

Hasan Akyiğit imzalı yazının kendilerine ulaştığını kaydeden El-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, GIYNIK’a konuştu.  Kıb-Tekin şu an bulunduğu binanın inşaat izni ve hatta koçanı dahi olmadığını söyleyen El-SEN Başkanı, “Hiçbir güç bizi buradan sökemez” dedi.

Özkıraç, “Bu binanın inşaat izni yoktur, ellerinde koçan yok. Sadece arsa koçanı var. Bu binanın ve Kıb-Tek’in sahibi Kıbrıs Türk toplumudur.  El-SEN ‘de bu toplumun bağrından çıkan bir örgüttür. Hiçbir güç, bizi buradan sökemez” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan El-SEN’in geçmişte başlattığı inşaatın halen devam etmekte olduğunu ancak artan döviz kurları nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyleyen Özkıraç, yapılan bu hareketi de sendikaya yönelik bir operasyon olarak gördüklerini ifade ederek “günü geldiğinde gereğini yaparız” dedi.

Özkıraç, bunun El-SEN’e karşı yapılan operasyonlardan biri olduğunu kaydetti ve “Merkezi binaaa onlarca boş oda var AB ile ilgili çalışma yapan çok değerli bir mühendisimiz var. Ayrıca Kıb-Tek yönetimi kurulu üyelerinin her birine ayrı oda tahsis edilmekte. O zaman tahsis edilen odalar geri alınıp ne yapacaklarsa yapabilirler” diye konuştu.

“Hasan Akyiğit’in bölge amirliği döneminde Girne tesisimize inşaa edilen kaçak katın soruşturmasını açsınlar. İşlerini güçlerini bırakıp El-SEN ile uğraşacaklarına ihtaç olan yatırımları halledip hizmet etmek için gerekli tüm mal ambarlarımıza alınsın” diyen Özkıraç, “El-SEN ne YDP’nin ne de Arıklı’nın sıçrama tahtası değildir. Tüm demokratik kitle örgütlerini de mücadelemize davet ediyorum. Hasan Akyiğit ile ilgili belgeleri de çok yakında tüm basın kuruluşlarına göndereceğiz” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu