KıbrısManşet

Özkıraç: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, kesintiler sürecek

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) yüksek meblağlarda borcu olan bakanlık, kurum, kuruluş ve otellerin enerjilerini birer birer kesiyor. Dün bir bakanlığın ve otelin enerjisi kesildi, sırada diğerleri var

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) yüksek meblağlarda borcu olan bakanlık, kurum, kuruluş ve otellerin enerjilerini birer birer kesiyor. Dün bir bakanlığın ve otelin enerjisi kesildi, sırada diğerleri var.

ÖNCE BAKANLIK SONRA OTEL

EL-SEN, dün önce Kıb-Tek’e 1,8 milyon TL borcu olan İçişleri Bakanlığı’nın ardından da Kaya Palazzo Resort Hotel’in elektrik enerjisini kesti. Sendikadan alınan bilgiye göre, Kaya Palazzo Resort Hotel’in Kıb-Tek’e borcu 2 milyon 278 bin TL

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DA BORÇLU

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da elektrik enerjisinin kesileceğini belirtti. Özkıraç, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bugün itibari ile 2 milyon TL elektrik borcu olduğunu söyledi.

BRT’DE EL-SEN’İN LİSTESİNDE

Ödenmeyen yüklü faturaları nedeni ile elektrik enerjileri kesilecek olan kurumlar listesinde Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) da var. EL-SEN Başkanı Özkıraç, BRTK’nın ödenmemiş fatura borcunun 478 bin TL olduğunu dile getirdi.

ÖZKIRAÇ: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Özkıraç: Polisler sendikaya geldiler yönetim kurulunun listesini istediler, vermedik. Kıb-Tek Müdür Muavini Hasan Akyiğit, kendi arkadaşlarını polise ihbar ediyor. Yönetim Kurulu Üyesi Gürdal Çuvalcıoğlu, çalışanları ve bölge amirlerini tehdit ediyor. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, kesintiler sürecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu