KıbrısToplum

Özkıraç: Oluşacak yönetim kurulunda EMO ile MMO’dan da isimler olmalı

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, sendika olarak enerjide palyatif çözümlere karşı olduklarını, enerji fonu oluşturularak, Kıb-Tek’e yatırım yapılması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, enerjiyle ilgili konuştu.

“PALYATİF ÇÖZÜMLERE KARŞIYIZ”

Sendika olarak enerjide palyatif çözümlere karşı olduklarını ifade eden Özkıraç, enerji fonu oluşturularak, Kıb-Tek’e yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Planlı ve programlı olunması gerektiğinin altını çizen Özkıraç, acilen dizel jeneratörlerin alınmasını belirtti.

“YOLSUZLUK EKONOMİSİ GÜDÜLÜYOR”

Neo liberal politikaların Türkiye’yi olumsuz etkilediğini söyleyen Özkıraç, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise yolsuzluk ekonomisinin güdüldüğünü bundan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. “Dünya, sağlık, enerji ve ulaştırmada kamulaştırma çabalarında bulunuyor.” şeklinde konuşan Özkıraç hükümetin oluşup kurumla ilgili kararlar alması gerektiğini ifade etti.

KIB-TEK YÖNETİM KURULU’NDA EMO İLE MMO’DAN DA İSİMLER OLMALI”

Hükümetin kurulması sonrası yeni oluşacak Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nda Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Makine Mühendisleri Odası’ndan  (MMO) da isimler olması gerektiğinin altını çizen Özkıraç, uzman kişilerin yer alması gerektiğini ifade etti. Özkıraç son olarak, “Taşıma suyu ile değirmen dönmez.” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu