ManşetSpor

Özorun, üst üste ikinci kez Türkiye T1 Global MMA Dövüş Ligi şampiyonu oldu

KKTC Güreş, Kickbox ve Kempo şampiyonu sporcumuz Özper Özorun üst üste ikinci kez Türkiye T1 Global MMA Dövüş Ligi şampiyonu oldu

KKTC Güreş, Kickbox ve Kempo şampiyonu sporcumuz Özper Özorun üst üste ikinci kez Türkiye T1 Global MMA Dövüş Ligi şampiyonu oldu

ÖZPER GURURLANDIRDI
Kıbrıslı Türk sporcu Özper Özorun geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da düzenlenen Türkiye T1 Global MMA Dövüş Ligi’nde tüm rakiplerini devirerek Türkiye şampiyonu oldu ve KKTC Bayrağını dalgalandırdı. KKTC Güreş, Kickbox ve Kempo şampiyonlukları bulunan Özper, Hacettepe Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşenTürkiye T1 Global MMA Dövüş Ligi’nde Büyük Erkekler MMA Light Contact disiplininde 86 kiloda mücadele etti. Octagon (Kafes) ringde yapılan müsabakalarda Özper, İstanbullu rakibi Metin Cin, Azeri rakibi Gurban Jabbarov ve İzmirli rakibi Mehmet Balaban’ı yenerek üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu ve müthiş bir başarıya imza attı.

UNVANLAR ELİNDE
Başarılı sporcunun MMA kariyerinde henüz beraberliği ve mağlubiyeti bulunmazken bugüne kadar çıktığı maçlarda rakiplerini 3 kez pes ettirme (submission) ve 1 kez de hakem kararı ile yenerek 4 maçını da kazanmış durumda. Böylece en fazla submission ve en fazla takedowna sahip sporcu unvanını elinde bulunduran MMA aynı zamanda ülkemizden bugüne kadar en çok MMA maçına çıkan ve en hızlı maç bitirme süresine sahip sporcu olarak da dikkat çekti. Özorun bu başarı sonrasında şampiyonluğu bu sene hayatını kaybeden Leymosun’un ve Girne’nin sevilen isimlerinden Ahmet Raif Özocak anısına armağan ettiğini belirterek antrenönürü Ekim Özgüvenli’ye de teşekkür etti.

MMA NEDİR?
MMA, Mixed Martial Arts, yani Karma Dövüş Sanatları, güreş, Brazilian Jiu Jitsu, Muay Thai ve boksun teknik kombinasyonlarını kullanan zorlu fakat çok heyecanlı ve etkin bir full-contact sporudur. İki dövüşçü birbiri üzerinde savunma, mücadele ve saldırı teknikleri ile üstünlük sağlamaya çalışır. Farklı dövüş sporlarına ait bu teknikler içerisinden yumruk, tekme, eklem kilitleme, boğma, yere indirme ve fırlatma hareketleri MMA’de kullanılır. Galibiyet genellikle submission, yani pes ettirme veya knock-out şeklinde gerçekleşir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu