KıbrısManşetSağlık

Öztaş: Nergisli’de pozitif vaka, onlarca temaslı var!

Geçitkale Belediyesi Başkanı Hasan Öztaş, Facebook hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınla, Nergisli köyünde bir pozitif vakaya rastlandığını ve onlarca kişinin temaslı takip kapsamında karantinaya alındığını belirterek, bölge halkına "evinizde kalın, komşuluk ilişkilerine ara verin" çağrısı yaptı

Geçitkale Belediyesi Başkanı Hasan Öztaş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir canlı yayınla, bölgede yerel bulaşın hâkim olduğunu duyurdu.

Özellikle Nergisli köyünde bir kişinin PCR test sonucunun pozitif çıktığını ve onlarca temaslısı bulunduğunu ifade eden Öztaş, “Onlarca insanımız karantinaya alındı” dedi, belediye personelinin de temaslıların temaslısı konumunda olduğunu vurguladı.

Belediye çalışanlarının tümüne yarın PCR testlerinin yapılacağını söyleyen Geçitkale Belediye Başkanı, tüm köyü ilaçlamış durumda olduklarını ve bu uygulamayı her gün tekrarlayacaklarını kaydetti.

Bölge halkına seslenen Öztaş, bu süre zarfında komşuluk ilişkilerine ara verilmesi çağrısında bulunarak, “çevrenizdekileri koruyun” dedi.

Virüsü bölgeden def etmek için hem belediyenin hem de Sağlık Bakanlığı’nın seferber olduğunu vurgulayan Öztaş, “Acil ihtiyaçlarınız durumunda lütfen bizlere ulaşın, elimizden geleni yaparız. Ama zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın” şeklinde konuştu.

Pozitif vakalarla temaslı olanların, temaslı olduğunu söylemekten çekinmemesi gerektiğini vurgulayan Öztaş, “Bu konuda bizlere de Sağlık Bakanlığı’na ulaşabilirsiniz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu