KıbrısManşetToplum

Öztürkler, Emlakçılar yasası üzerinden yapılan tartışmalara da açıklık getirdi

UBP Güzelyurt Milletvekili Öztürkler, Emlakçılar yasası üzerinden yapılan tartışmalara da açıklık getirdi.

Emlak, turizm, yükseköğrenim gibi ülkemiz açısından önemli ekonomik alanlar olduğuna işaret eden Öztürkler, “yapılan çalışmalar sırasında en büyük hatanın bu alanlara haksız eleştiriler yapıldığını, bunun da ülkeye zarar verdiğini belirtti. Ülkedeki mafyalaşma, suçların artması konusunda bir bakıyorsunuz suçlu üniversitelerimiz gibi imaj yaratılıyor. Bir bakıyorsunuz emlak alanını da bu yaklaşımla eleştiriyoruz. Ortaya çıkan aksaklıklar üzerinden kendi imajımızı zedeleyecek bir yaklaşım doğru değildir.

Hem Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasa Tasarısı, hem de Yabancıların Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasa Tasarısı üzerinde çeşitli tartışmaların olduğunu, devamlı süratle beyanatların verildiğini ifade eden Öztürkler, “Bu hassas konularda yapılması gereken bu iki yasayı meclisten geçirmektir. Biz görevden ayrılmadan önce bu hususlarda savcılık görüşlerini alarak yasa çalışmalarını başlatmıştık. Burada devlette devamlılık vardır. Yasa tasarılarında bazı düzenlemeler yapılarak ilerlenmelidir. Sıkıntı yaşanan konuların başında; devletin kontrolü dışında satış sözleşmelerinin bireysel yöntemlerle yapılması, kayıt altına alınmaması, devlete vergi konusunda sıkıntılar yaşanıyor olmasıydı. Kontrolsüz satış olmaması adına Emlakçılar Kayıt ve İşlemleri Yasa Tasarısı içerisinde yapılan düzenlemelerle, satış sözleşmelerinin bir yıl içerisinde tapuya kaydının yapılması, eğer tapuya kayıt yapılmamışsa bir yıl içerisinde satış sözleşmesinin elden çıkartılması, bunlar olmuyor ve yasalar çerçevesinde devletin kaydına girmiyorsa satış sözleşmelerinin geçersiz olduğu noktasında yapılan çalışmalar vardır. Burada esas hedef satış sözleşmelerinin kısa vadede kayıt altına alınarak, devletin kontrolüne girmesidir ”dedi.

ÖZTÜRKLER, “E-VİZE ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ VE GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEDİR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın sorularını yanıtladı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı süresi boyunca ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına pek çok çalışma yapıldığını ve önemli projelerin tamamlandığını, tamamlanan projelerin hayata geçirileceğine inancının tam olduğunu ifade eden Öztürkler, “Ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına özellikle kriminal olaylara karışan yabancılar bizim dönemimizde ciddi oranda deport edilmiştir. Bu konuda çok hassas davrandık. Sadece üçüncü uyruklular için değil, TC İçişleri Bakanlığı ile görüşerek, Güvenlik Kuvvetleri ve Polisimizden gelen raporlar doğrultusunda ülkeye girişini yasakladığımız kişiler de vardır. Burada kritik nokta şuydu: her zaman yabancılar ülkeye girdikten sonra suç ve suça karışanlarla mücadele ettik. Esas yapılması gereken ise daha KKTC’ye gelmeden sakıncalı kişilerin eleneceği, bir kontrol mekanizması oluşturmaktı. Bu amaçla E-Vize Otomasyon Sistemini ortaya koyduk. Görev süremiz içerisinde E-Vize Otomasyon Sistemini de bitirdik. Projesi hazırlanmış, ihalesi yapılmış, yazılımları tamamlanmış, tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile de toplantılar yapılmıştı. Devlette devamlılık esastır. Şimdi bu görevde başka bir arkadaşımız var ve bu konuyu inceleyecektir. E-vize ülkemizin güvenliği ve geleceği için çok önemli bir projedir ”dedi.

“ÖNEMLİ OLAN HALKA HİZMET GÖTÜRMEK, LAF DEĞİL İCRAAT YAPMAKTIR”

Öztürkler, “Görev süremiz içerisinde, kırsal kesim arsası altyapı çalışmalarımızla insanımızın yıllardır özlemini çektiği hizmetler gerçekleştirildi. Bazı köylerimizde insanlarımız örneğin Sahinler 16 yıldır su altyapısı bekliyordu. Haspolat’taki hak sahibi insanlarımız ise 26 yıl yani çeyrek asırdan fazladır hizmet beklemekteydi. Daha birçok köyümüzü en doğudan en batıya saymakla tamamlayamayız. İnsanların en temel hakkı olan barınma hakkına, evlerine ulaşacakları sağlıklı, güvenli yol altyapılarına ve su altyapılarına kavuşmalarını sağlayabilme fırsatı bulmak, insanımıza hizmet götürmek gururumuz ve en büyük mutluluğumuz olmuştur ”dedi.

Görev süreleri içerisinde ‘altyapı çalışmalarında koyduğumuz hedefleri aşmanın mutluluğunu halkımızla birlikte yaşadık’ şeklinde konuşan Öztürkler, “Her hafta bir köyümüze hizmet götüreceğiz dedik ve bu doğrultuda altyapı hedeflerimizi belirledik. Altyapı hedefleri doğrultusunda; 100’ü aşkın köyümüzde 98 kilometreden fazla yol altyapısı döküldüğünü, 80 köyümüze elektrik altyapısı götürüldüğünü ve 16 köyümüzde ise su altyapılarının tamamlandığını ifade etti.  Konuşmak, beyanat vermek kolaydır. Günün sonunda, halk projelere, ortaya ne koyduğunuza, ne ürettiğinize bakacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu