KıbrısManşetToplum

Öztürkler’den ‘Kubitak’ önerisi

Yükseköğrenimde, kaliteye dayalı, planlı bir yapılanmanın önemine dikkat çeken Öztürkler, ‘Araştırma Üniversiteleri’ ve ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’in belirlenmesi gerektiğini vurguladı

Yükseköğrenimde, kaliteye dayalı, planlı bir yapılanmanın önemine dikkat çeken Öztürkler, ‘Araştırma Üniversiteleri’ ve ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’in belirlenmesi gerektiğini vurguladı.


“UZMANLARIN GÖRÜŞLERİ ÇERÇEVESİNDE STRATEJİ BELİRLENMELİ”
UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, katıldığı televizyon programında Yükseköğrenim sektörü konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yükseköğrenimde bilimsel temeller ışığında, kaliteye dayalı, planlı bir yapılanmanın önemine dikkat çeken Öztürkler, Yükseköğrenim alanında geçmişte akademisyen ve uzmanların yer aldığı çalışmalarda ortaya konan stratejik hareket planı çerçevesinde yol alınması gerektiğini ifade etti.

“İHTİSASLAŞMA VE MİSYON FARKLILAŞMASINA GİDİLMELİ”
Üniversitelerin akademik çalışmalarını değerlendirmek ve yükseköğretimde insan kaynağını nitelik olarak geliştirmek amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (“KUBİTAK) kurulmasının önemli olduğunu belirten Öztürkler, Yükseköğretimde İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşmasına gidilerek ‘Araştırma Üniversiteleri’ ve ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler (Tematik Üniversiteler) YÖDAK ve KUBİTAK tarafından belirlemelidir” dedi.

“ARAŞTIRMACI İNSAN KAYNAĞI GELİŞTİRİLMELİDİR”
 Yükseköğrenim alanında planlama yapılırken çok hassas davranılmasının gerekliliğine işaret eden Öztürkler, ülkemizde, araştırma altyapısını ve araştırmacı insan kaynağını geliştirmek, endüstriye yönelen araştırmalar, teknolojiyi ticarete-uygulamaya dönüştürecek fırsatlardan faydalanmak için üniversitelerimize yol açmak amacı ile “Araştırma Üniversiteleri”; üniversitelerin bulundukları bölgeye olan katkılarını artırmak ve üniversiteleri belirli alanlarda İhtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla da “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler (Tematik Üniversiteler)” belirlenirken üniversitelerin uygulama standartlarının uluslararası kriterlere uygun olarak belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu