KıbrısManşet

Ülkede bin 800 kişinin ‘Bireysel’ silahı var

KKTC Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Lapta'da yaşanan acı olayla ilgili GIYNIK’a özel açıklamalarda bulundu.

Emekli polisin 8 yaşındaki oğlu Y. E.’nin babasının silahından çıkan ateşle hayatını kaybetmesinin ardından KKTC Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu GIYNIK’a özel açıklamalarda bulundu.

Bireysel silahlanmanın 1990 yılının öncesine kadar olmadığına ancak 1990 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla birlikte özel izinli silahların verilmeye başlandığına dikkat çeken Çırakoğlu, ülkemizde şu an bin 500 ile bin 800 arası özel izinli silahın evlerde bulundurulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde özel izinli silahlandırmaların yapılmadığına da dikkat çeken Çırakoğlu, bir yıl önce bireysel silahlanma konusunu Bakanlığa taşıdıklarını ancak hükümette yaşanan değişikliklerden dolayı konunun askıda kaldığını ifade etti.

Çırakoğlu, “Bu tip sorunların olmaması için epey bir süredir savaş veriyoruz. Son on yıl içerisinde bireysel silaha izin verilmedi ancak bir de miras durumu söz konusu. Tabancaya polis el koyuyor ama av tüfeği de bir silahtır. Fakat mal sahibi ölünce av tüfeği miras olarak kalıyor. Bu konuda bir çalışma yapılmalı. Bu ülkede özel izinli tabancayla cinayet de işlendi” dedi.

Diğer yandan evlerinde silah bulunduran kişilere de uyarıda bulunan Çırakoğlu, “Evlerinizde silah bulunduruyorsanız ya kilitli bir yerde ya da çocuğun ulaşamayacağı yükseklikte olsun. Böyle acılar yaşamayalım” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu