KıbrısManşetSiyasetToplum

Özuslu: “26 Haziran’da siyasetin tüm dengeleri değişecek”

CTP Milletvekili adayı Sami Özuslu, yapılacak olan ara seçimin, erken genel seçimi hızlandıracağını ve bir güven oylaması olduğunu kaydetti. Özuslu, “26 Haziran’da siyasetin tüm dengeleri değişecek” dedi

25 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin CTP adayı Sami Özuslu, seçim çalışmalarına işaret ederek, “Her şey yolunda tempo yüksek yorulmuyorum. Tanınma bilinme konusunda bir zafiyetim de olmuyor” şeklinde konuştu.

İnsanların kendisine çok sıcak kanlı olduğunu ifade eden Sami Özuslu, seçimlerde tanınma ve bilinme faslının oldukça önemli olduğunu kaydetti.

“32 yıldır basında olduğum için böyle bir sıkıntım yok” şeklinde konuşan Özuslu, ülkenin her türlü sorunu ile her kesimin derdini çok iyi bildiğini söyledi.

“ÖNERİLERİM VE DÜŞÜNCELERİM VAR”

İnsanların kendisine çoğu zaman ‘gündemi sizlerden öğreniyoruz’ söylemlerinde bulunan Özuslu, “Evet muhalefet adayıyım ama sadece eleştirmek yetmez önerilerim ve düşüncelerim de var” dedi.

Bir topluluk ile görüşme yaptığı sırada ilgi çeken görüşlerini paylaşan Özuslu, şu şekilde konuştu:

“Çok sayıda gencimiz bir defalığına uyuşturucu gibi tatsız olaylardan mahkemeye düşebiliyor ben en temel insani vicdanı duygularla suça itilmiş genç çocukların medyada gösterilmesini doğru bulmuyorum. Maalesef bazı medya kuruluşları bunu yapıyor ve medya etik kurulu bununla ilgili uyarılar yapıyor. Ceza davalarında mahkemeye kelepçeli çıkarma gibi unsurlar var ama unutulma hakkı yasası gibi de bir konu var… Genç yaşında bir suç işleyen ve basında yer alanlar için internet medyasından o linkleri kaldırmak mümkündür. Bu çocukların unutulması hakkı vardır, bununla ilgili düşüncelerimi bir toplulukla paylaşmıştım ve çok ilgi çekti. Bu konunun tartışılabileceğini düşünüyorum.”

Tarihte ilk kez bir kişi için ada genelinde seçim yapıldığını da kaydeden CTP Milletvekili adayı Sami Özuslu, özellikle küçük yerleşim yerlerinde bölge oyları ile seçilemeyeceklerini bilen adayların merkezlere yöneldiğini dile getirdi.

Kendisinin ise birçok bölgeye gittiğini ifade eden Özuslu, “Belediyeler reformu ile birleştirilen belediyeler tamam değil bunu gördüm…” dedi.

“TÜRKİYE SEÇİMLERİ BİTTİKTEN SONRA BURADAKİ SEÇİME DAHA ÇOK İLGİ DUYULMAYA BAŞLANDI”

Seçimlerin olacağının belli olduğu ilk zamanlarda insanların KKTC’deki seçimden çok Türkiye’deki seçime odaklandığının altını çizen Özuslu, “Türkiye seçimleri bittikten sonra buradaki seçime daha çok ilgi duyulmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Özuslu, seçim yasaklarının kısa sürdüğünü ifade ederek, “Bu kısa süre içinde insanların seçime empoze olması da çok mümkün değildi” dedi.

Seçime katılım oranının ise çok yüksek olup olmayacağından emin olmadığını kaydeden Özuslu, çok düşük oran olmayacağını hatta bazılarının kendisine, ‘sen olmasan seçime katılmazdım ama sen olduğun için yedi sülalem ile oy kullanacağım’ şeklinde ifadeler kullandığını dile getirdi.

CTP’nin ‘erken genel seçim yapalım’ şeklindeki çağrısını da hatırlatan Özuslu, hükümetin bunu istemediğini söyledi.

“26 HAZİRAN’DA SİYASETİN TÜM DENGELERİ DEĞİŞECEK”

“Bu seçim erken seçimi hızlandıracak, hatta ve hatta 26 Haziran’da siyasetin tüm dengeleri değişecek” şeklinde konuşan Özuslu, bu seçimin bir güven oylaması olduğunu ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel’in en son Başbakanlık Yerleşkesi istediğini belirten Özuslu, “Bu memleketin ilk 500 sorunu nedir? Külliye ve başbakanlık ilk bine girerse buradan kaçarım” diyerek, hastanelerin yıkıldığını, okulların bir kısmının eğitim bile veremediğini söyledi.

“EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYENLER VAR”

Özuslu, okulların 3 ay sonra açılacağını belirterek, “Plan proje yok, TC’den gelen projelerin üstünden propaganda yapıyorlar, trafik, kanalizasyon berbat, insanlar MR cihazı bulamıyor, evine ekmek götüremeyenler var. Şov yapma zamanı mı?” şeklindeki sorusunu sordu.

“Ünal Bey atanmış bir başbakandır, buna onay varsa devam etsin desinler” şeklinde konuşan Özuslu, ‘İstikrar diyorlar neyin istikrarı?’ şeklinde bir soru yöneltti.

“Alım gücünün düşmesinin istikrarı mı yoksa enflasyon oranlarının mı?” şeklinde sorularını yöneltmeye devam eden Özuslu, emlak piyasasının yabancıların elinde olduğunu, araba piyasasının yabancıların elinde olduğunu, perakendenin ise güneyden gelenlerin elinde olduğunu kaydetti.

“KKTC’LİLERİN BARINMA, SAĞLIK, EĞİTİM GİBİ HAKLARI ÇİĞNENİYOR”

“KKTC nerede? KKTC’li ekmek alamıyor, araba alamıyor kıyafet zaten hiç alamıyor” diyen Özuslu, KKTC’lilerin barınma, sağlık, eğitim gibi haklarının çiğnendiğini ifade etti.

Özuslu, yıllardır euroya geçelim diye bir totemi olduğunun da altını çizerek, CTP’nin de 3-4 yıldır istikrarlı para birmini önerdiğini belirtti.

Her şeyin döviz üzerinden yapıldığına dikkatleri çeken Özuslu, “Bu ülkede yaşayan emeği ile geçinen herkesin derdi bu yaşanan ekstra enflasyondur” diyerek, ekstra enflasyonun üzerine birde kur beklentisi girdiğini ve bu yüzden hayatın ucuzlamadığını kaydetti.

“EKONOMİ KOMİTE KURARAK İDARE EDİLMEZ”

Et fiyatları ile ilgili kurulan komiteden bahseden Özuslu, “Et için komite kurdular ve oda kaldı öylece. Ekonomi böyle idare edilmez komite kurmakla olmaz bu bir düzen meselesidir” dedi.

“İSTİKRARLI PARA BİRİMİ, EŞEL MOBİL SİSTEMİ’NİN HER AY UYGULANMASIDIR”

İstikrarlı para sistemi dedikleri şeyin ise her ay Eşel Mobil Sistemi’nin uygulanması olduğunu dile getiren Özuslu, “Kimsenin riske girmeyeceği herkesin alım gücünün yükseleceği bir öneridir bu” ifadelerini kullandı.

“ESAS MESELE AŞAĞIDAKİ MAAŞLARI YUKARI ÇIKARMAKTIR”

Özuslu, önerilerinin kanayan yarayı düzeltebileceğine vurgu yaparak, esas meselenin ise aşağıdaki maaşların yukarı çıkarılması oluğunu belirtti.

“MARKETLERDEKİ KIBRISLI TÜRKLER’İN BOYNU BÜKÜK”

“Gelir adaletsizliği emekliyi, dar gelirliyi çok etkiler. İnsanlar aç gözlülüğünden değil geçinemediği için 2-3 farklı işte çalışıyor” şeklinde konuşan Özuslu, marketlerdeki Kıbrıslı Türkler’in boynunun ise bükük olduğunu söyledi.

Yabancı ülkelerde yaşan Kıbrıslı Türkler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özuslu, “Bura ile bağlantı kurulması gerekir ama hükümetin buradaki insanlarla bile alakası yok… Bunun üzerinde çalışmak gerekir” dedi.

“MAĞDUR OLAN HERKES HAKKINI ARAMALI”

Karma evliliklerden doğan çocuklara da işaret eden Özuslu, “Bu benim çok odaklandığım bir konu. Mağdur olanlar için kurulmuş dernekler var çalışmalarını takip ediyorum” diyerek, bu konu ile ilgili çaba sarf ettiklerini ve mağdur olan herkesin hakkını araması gerektiğini kaydetti.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu