KıbrısManşet

Özyalçın ve Dizdarlı’ya plaket

Girne Belediyesi, aşı ve PCR merkezi olarak hizmet veren binayı tahsis eden Özyalçın Grubu'na ve uzun süre merkezde gönüllü olarak hizmet veren Bülent Dizdarlı'ya plaket verdi. Dizdarlı, "Özyalçın Aşı ve PCR Merkezi sadece bir sağlık merkezi olmaktan ötedir" mesajı paylaştı.

Girne Belediyesi, aşı ve PCR merkezi olarak hizmet veren binayı tahsis eden Özyalçın Grubu’na ve uzun süre merkezde gönüllü olarak hizmet veren Bülent Dizdarlı’ya plaket verdi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi eski Başhekimi Dizdarlı, konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

“Özyalçın Aşı ve PCR Merkezi sadece bir sağlık merkezi olmaktan ötedir” diyen Bülent Dizdarlı, duygularını şöyle aktardı:

“ÖZYALÇIN AŞI VE PCR MERKEZİ SADECE BİR SAĞLIK MERKEZİ OLMAKTAN ÖTEDİR
Girne Belediyesi, bu gün bir vefa örneği göstererek, çok sıkışık bir zamanda hiçbir karşılık beklemeden ana cadde üzerinde önemli konumda olan binasını , covid -19 salgını boyunca karşılıksız sağlığa devreden ÖZYALÇIN grubuna, Girne Halkı adına teşekkür plaketi sundu.
Bu ince düşüncesinden dolayı Nidai Güngördü Başkanı kutlarım.
Gerek konumu gerek iç yapısı bakımından amaca en uygun binayı oldukça uzun bir süre, Sağlık Bakanlığına devreden Özyalçın Grup’a gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır.
Benim düşünceme göre söz konusu merkez aslında bu kentin dayanışma ruhunun ta kendisidir. Çareyi kendi içimizde yaratmanın simgesidir.
Neden mi? Çünkü süreç boyunca ;
Girne ve Çatalköy Belediyeleri ellerini bu merkezden asla çekmemişlerdir.
Merit, Les Ambassador, Colony ve Accapulco gibi büyük oteller her isteğimizi yerine getirmek için bir birleriyle yarışmışlardır.
Californian, Sah Market, NusMar, Afitap, Huzurağaç, Kıb-Et düzenli olarak personelin yemek ihtiyacını karşıladılar
Girne Amerkan Üniversitesi, İlim Üniversitesi, Final ve Suat Günsel Üniversitesi stajyer sağlık elemanlarıyla inanılmaz destek verdiler.
Şu anda ismini hatırlayamadığım onlarca kişi ve ayrıca değişik izaz ikramla yanımızda oldular.
Özyalçın aşı ve pcr merkezi bir kentin Covid-19’a olan itirazının direnişinin simgesiydi. Adeta, Sağlık Bakanlığı ve halkın birlikte oluşturduğu sosyal projeydi.
Tabi bunlar hep bir nüve etrafında oldu. O nüve Özyalçınların karşılıksız verdiği binaydı. O nüve olmasa kısa zamanda 19 bin doz aşı, yüz binlerce test bu kadar rahat yapılamazdı. Bu nedenle bugün Girne Belediyesi’nin onlara verdiği plaket ödülü bir jest değil, vefanın ta kendisi olarak değerlendirilmelidir.
Girne Belediyesi bana da plaket sundu. Bu plaketi orada hâlen “mevsimlik işçi” statüsünde bayram seyran dinlemeden haftada sadece bir gün izinle çalışan arkadaşlarım adına aldım
Burasının, benim için kişisel anlamı bambaşkaydı. Hayatımda ilk defa geçim derdi olmaksızın mesleğimi yaptım. Ve bunun bana verdiği hazzın doyumuna ulaştım Tanrı bütün meslektaşlarıma nasip etsin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu