KıbrısManşet

Özyiğit: İnsanlar evine ekmeğini, sütünü nasıl götürecek?

Ülkede yaşanılan zamlar konusuna da değinen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı'yı eleştirmeyi de ihmal etmedi. 

Katıldığı bir program da üst üstte gelen zamlar ve fahiş fiyatlar hakkında eleştirilerde bulunan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit kiraz fiyatlarının aşağıya çekilmesi ile uğraşmak yerine temel gıdalar hakkında ne yapılabilir ona bakılması gerekiyor vurgunu yaparak Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya yönelik “Bir çıkıp pazar fiyatlarına bakın, adamlarınızı yollamayın bizim gibi kendiniz gidip fiyatları bir kontrol edin. Kiraz fiyatları aşağı çekmek yerine insanlar evine nasıl et, ekmek, süt gibi temel gıdaları nasıl götürebilir onunla ilgilenin. Varsın kiraz yemeyi verelim” şeklinde konuştu.

“HALK TÜKETİCİ OLARAK KAZIKLANIYOR”

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan karpuzun artık dilim halinde ve fahiş fiyatlara satılmasının normal bir durum olmadığını belirten Özyiğit, “Arıklı bir bunu araştırsın Ekonomi Bakanı olarak. Kıbrıs’ın has ürünlerinden karpuzun bu fiyatta olmasının yanı sıra çoğu sebze ve meyvelerinde fiyatları böyle. Üretim girdilerinde mi bir aksaklık var, nakliyede mi bir sorun var yoksa toptancılar mı yapıyor bunu… ” şeklinde konuştu

Bir taraftan da Meclis’te ağır aksak ilerleyen bir Hal Yasası olduğunun altını çizen Özyiğit bu yasadan bir sonuç alınamadığı aktardı. Öte yandan üreticinin de ürününü toptancıya çok ucuza sattığı için isyan ettiğini vurgulayan Özyiğit, “Aracılar kazanırken olan vatandaşa ve üreticiye oluyor. Üretici doğru düzgün kazanamıyor halk da tüketici olarak kazıklanıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu