GenelKıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı talebimiz belli oluyor ki anlaşılmamakta ısrar ediliyor

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit sosyal medya hesabından T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bu yılki 29 Ekim resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine paylaşımda bulundu.

Gıynık Sosyal Medya

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit sosyal medya hesabından T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bu yılki 29 Ekim resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine paylaşımda bulundu. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, resepsiyon davetinde Türkiye’ye girişte olduğu gibi listeleme yapıldığını ve kendilerinin de dahil olduğu bazı siyasilerin davet edilmediğini belirtirken, ilk bakışta T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis ziyaretini boykot eden siyasi yapıların temsilcilerinin davet edilmediğinin görüldüğünü ifade etti. 

Cemal Özyiğit, müdahaleden uzak, eşitler düzeyinde ilişki ve Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı taleplerinin anlaşılmamakta ısrar edildiğinin belli olduğunu ifade ederken, Türkiye’deki iktidarın bazı ülkeler ile ipleri koparırken, bunlara Kıbrıslı Türklerin önemli bir kısmının da eklediğini belirtti. 

Özyiğit, Türkiye’deki mevcut iktidarın Doğu Akdeniz’deki varlık sebebi olan bir halk ile ittifak yapak yerine, bu tür yaklaşımların yaratacağı sonuçlarını hesabını elbet kendi halkına vereceğini belirtirken, “Bir gün elbet son dönemde şantajlarla yaşanan rezilliklerle birlikte yeniden gündeme gelen siyaset mafya ağı ilişkileri ile oluşan yozlaşmış yapılar da çürüyüp gidecektir.” dedi. 

Her şeye rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı ile aydınlanan asırlık koca çınar Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Özyiğit, Türkiye halkına refah, huzur ve esenlik dolu aydınlık yarınlar dileklerinde bulundu. 

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Özyiğit’in sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“O gün elbet yaralar sarılacak, bugün erozyona uğratılan ilişkiler gelişecek, dostluk ve kardeşlikler yeniden kurulacaktır. 

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bu yılki 29 Ekim resepsiyon davetinde belli oluyor ki tıpkı Türkiye’ye girişte olduğu gibi listeleme yapılmış ve bizlerin de dahil olduğu bazı siyasiler davet edilmemiş.  

İlk bakışta T.C. Cumhurbaşkanının Meclis ziyaretini boykot eden siyasi yapıların temsilcilerinin davet edilmediği görülüyor. 

Müdahaleden uzak, eşitler düzeyinde ilişki ve Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı talebimiz belli oluyor ki anlaşılmamakta ısrar ediliyor.  

Yine belli oluyor ki, Türkiye’deki iktidar bazı ülkeler ile ipleri koparırken, bunlara Kıbrıslı Türklerin önemli bir kısmını da eklemiş. 

Türkiye’deki mevcut iktidar Doğu Akdeniz’deki varlık sebebi olan bir halk ile ittifak yapmak yerine, bu tür yaklaşımların yaratacağı sonuçların hesabını elbet kendi halkına verecektir.  

Bir gün elbet son dönemde şantajlarla yaşanan rezilliklerle birlikte yeniden gündeme gelen siyaset mafya ağı ilişkileri ile oluşan yozlaşmış yapılar da çürüyüp gidecektir.  

O gün elbet yaralar sarılacak, bugün erozyona uğratılan ilişkiler gelişecek, dostluk ve kardeşlikler yeniden kurulacaktır.  

Bu vesile ile herşeye rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı ile aydınlanan asırlık koca çınar Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümünü kutlar, Türkiye’deki tüm kardeşlerimize refah, huzur ve esenlik dolu aydınlık yarınlar dilerim.” 

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu