KıbrısManşet

Özyiğit, Özersay’a yüklendi: 4’lü hükümet döneminde neden önlem almadınız?

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkenin gündeminden düşmeyen elektrik sıkıntısı hakkında geçmiş dönemdeki hükümeti de eleştirdi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, katıldığı bir programda Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı ve Halkın Partisi  Genel Başkanı Kudret Özersay’a karşı eleştirilerde bulundu.

ÖZYİĞİT, ÖZERSAY’A YÜKLENDİ: 4’LÜ HÜKÜMET DÖNEMİNDE NEDEN ÖNLEM ALMADINIZ?

4’lü hükümet döneminde akaryakıt alımı konusunda uluslararası ihale açıldı, hükümet bozuldu ancak Halkın Partisi hükümete devam etti” ifadelerini kullanan Özyiğit, “Neden o yatırımı Taçoy’a yaptırmadınız, 4’lü hükümet döneminde alınan kararı takip etmediniz? Bu yatırım yapılmazsa bu ülke ileride elektriksiz kalabilir ya da AKSA’ya olumsuz bir durum karşısında bu sözleşmeyi uzatabilir neden denilmedi. Bizden sonra 16 ay daha kaldınız hükümette” ifadeleri ile Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’a “Nutuk atılmaya devam ediliyor ancak yapılan bir iş yok” eleştirisinde bulundu.

BİR ELEŞTİRİDE ARIKLI’YA: TÜRKİYE ENTERKONNEKTE’Yİ YOLLAYACAKSA YOLLASIN

Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya karşı da eleştiride bulunan Özyiğit, “Yatırım yapmamak için elinden geleni yapıyor” ifadelerini kullanarak “Türkiye Enterkonnekte’yi yollayacak deyip duruyor, yollayacaksa yollasın kardeşim biz de görelim artık. Enterkonnekte’yi yollarsa su arızasında olduğu gibi ansızın bir kopma ve şartel indirme durumunda elektriksiz mi kalacak bu ülke?”  diyerek ülkede bulunan yapının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ELEKTRİK BİRİLERİNE PEŞKEŞTİR”

Teknecik açıklarına gelen gemi hakkında da konuşan Özyiğit, “Gelen o gemi Erhan Arıklı’nın geçici olarak santralleri devre dışı bırakıp elektrik almak istediği yatırımdır. Yani elektrik birilerine peşkeştir. Hedef açık olarak KIB-TEK’i bitirmek. Bu hükümettin de tek bir amacı var yapılan uygulamalardan da görüldüğü üzere Ankara’dan aldığı talimatlarla bu kurumları devretme niyetindedir” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu