KıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Sedat Peker’in videolarını izlerken insan hem ürperiyor hem de ülkesi adına üzülüyor

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak ortaya attığı iddialara dikkat çekti. Özyiğit, “Kutlu Adalı cinayeti yeniden soruşturulmalıdır” dedi

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker, bugün yeni bir video daha yayınladı. Peker, 1996 yılında evinin önünde faili meçhul cinayete kurban giden gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili itiraf nitelikli iddialar ortaya attı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı.

Özyiğit, “Sedat Peker’in videolarını izlerken insan hem ürperiyor hem de ülkesi adına üzülüyor. Güzelim ülkemizin böylesi konularla gündeme gelmesi bile utanç verici” dedi.

“Bu söylenenler yeni de değil, ancak bizzat işin içindekiler tarafından söylenmesi işin rengini değiştiriyor” ifadelerini kullanan Özyiğit, Kutlu Adalı cinayetinin yeniden soruşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu artık kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu konu hepimizin, meclisin ilgili tüm kurumların sorumluluğundadır. Bizler bu sorumluluğu almaktan asla kaçınmayacağız, bu yönde atılacak her adıma da destek çıkacağız.

Bu vesileyle ortaya konan ve uyuşturucu trafiği dahil ülkemizi ilgilendiren tüm konularla ilgili iddiaların araştırılmasına yönelik ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunacağımızın bilinmesini isterim.

TC-KKTC arasında imzalanan ve halen yürürlükte olan Adli Yardımlaşma Yasası’ndan da yararlanılması gerektiğini özellikle hatırlatmak isterim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu