KıbrısManşet

Özyiğit: Yatırımlar yapılmadığı sürece AKSA’ya daha ağır koşullarda muhtaç olunacak

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis Genel Kurulu'nda KIB-TEK'ta yaşanılan ihale konusuna değindi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü oturumda KIB-TEK’in yakıtsız kalmaması için ihaleye çıkılması ve iptali konusunda eleştirilerde bulundu.

TDP adına öneriyi Meclis Genel Kurulu’na sunan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Bakanlar Kurulu’nun doğrudan alım için salt bakan ve onun atadığı kişilerle kurulun aldığı kararları gerekli bulmamaktayız. Bu yüzden Meclis çatısı altında kurulan bir komitenin karar almasını doğru bulmaktayız” diyerek  KIB-TEK konusunun hayati önem taşıdığının altını çizdi.

“Bakan göreve geldiğinden beri ihale açıp iptal etmektedir” diyerek Enerji ve Ekonomi Bakanı’na eleştirilerde bulunan Özyiğit, “Şaibesiz ve ihtiyaç alanın da yatırım yapılacaksa meclis çatısı altında komite oluşturulmalı ve karar bu şekilde verilmeli. Bu doğrultuda atılan bir adım ile herkesin içi rahat olacaktır. Yatırımlar yapılmadığı sürece AKSA’ya daha ağır koşullarda muhtaç olunacaktır. Bize göre AKSA’nın projesinin iptal edilmesi için yatırımların yapılması gerekir ve sonrasında bağlantı koparılmalı aksi taktirde AKSA’ya daha fazla muhtaç olacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu