KıbrısManşetSağlık

Panik yaratan mesaj sosyal medyayı karıştırdı!

Ülkemizdeki bir özel hastane tarafından hastane personeline gönderildiği iddia edilen Johnson aşısıyla ilgili olumsuz uyarılar içeren whatsapp mesajı ciddi paniğe neden oldu


Ülkemizdeki bir özel hastane tarafından hastane personeline gönderildiği iddia edilen Johnson aşısıyla ilgili olumsuz uyarılar içeren whatsapp mesajı ciddi paniğe neden oldu. Tek doz yapılan ve ülkemizde son dönemlerde tercih edilen Johnson marka covid-19 aşısının kan pıhtılaşmasından dolayı ölüme neden olduğu ve tedavülden kaldırıldığı iddia edilen mesaj, özellikle aşı yaptıranlar arasında ciddi panik yarattı.

Vatandaşların cep telefonlarına rastgele gönderilen mesaj özel hastanenin adıyla gönderiliyor. İlgili mesajda:
“…… Hastanesinin tüm personellerine; Bu hafta tedavülden kaldırılan Kovid 19 aşısı olan Johnson KKTC’de ve bir çok ülkede kan pıhtılaşmasından dolayı ölüm ile sonuçlanmış olup tedavülden kaldırılmıştır. Bu aşıyı vurulan tüm personele 28 Haziran 2021 tarihinde kan takviyesi yapılarak kan temizliği yapılacaktır.”

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, söz konusu mesajın kaynağının araştırıldığını belirtirken, Johnson aşısının uygulanmaya devam edildiği ve böyle bir durumun söz konusu olmadığı vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu