KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Pazar günleri sokağa çıkma yasağı kalkıyor

Başbakan Saner, Bayram sürecinde vatandaşların duyarlı davrandığını belirterek vatandaşlara teşekkür etti ve vakaların bu seyirde devam etmesi halinde yeni açılımların gündeme geleceğini, ayrıca Pazar sokağa çıkma yasağının da kalkacağını dile getirdi

Bakanlar Kurulu’nun ardından Başbakan Saner, alınan yeni kararları açıkladı. Başbakan Saner, Bayram sürecinde vatandaşların duyarlı davrandığını belirterek vatandaşlara teşekkür etti ve vakaların bu seyirde devam etmesi halinde yeni açılımların gündeme geleceğini, ayrıca Pazar sokağa çıkma yasağının da kalkacağını dile getirdi.

Saner vakaların düşük seyretmesi durumunda bu hafta sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının planlandığını belirtti. Başbakan Ersan Saner Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun bu konuda karar alacağını da ifade etti

Başbakan Saner tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

MUHACERET AFFI GELİYOR

“Covid-19 sürecinde muhaceret mağduriyeti yaşayan kişiler için, Muhaceret Değişiklik Yasası ivedilikle Meclis’e gönderildi. Ülkede bulunan ve cezaya düşmüş olan kişiler 1 asgari ücret ödeyerek muhaceret affından yararlanabilecekler. İzinsiz olarak adada bulunmaktan dolayı ülkeden ayrılan ve cezalı çıkış yapan kişiler de 1 asgari ücret ödemeleri kaydıyla ülkeye giriş yapabilecekler. İzinsiz ikametten dolayı ülkeden ihraç edilenler ise konsolosluklara başvurmaları halinde 1 asgari ücretle ülkeye giriş yapabilecekler. Bu aflardan yararlanabilmek isteyen kişiler, Af Yasası yürürlüğe girdikten sonra 90 gün içerisinde bu aftan yararlanabileceklerdir.”

ARPA VE BUĞDAY FİYATLARI BELİRLENDİ

Arpa ve buğday hasılatı tamamlanıyor. Arpa ve buğday fiyatları Bakanlar Kurulu tarafından belirleniyor. 2021 yılı arpa ve buğday alımı için TÜK’ü yetkilendirdik. TÜK’ün yazılı izni olmadan 2021 yılında arpa ve buğday satışı yapılamayacak.

Yemlik arpa: 2 TL, Tohumluk buğday: 2.20 TL, Sert buğday: 2.40 TL Yumuşak buğday: 2 TL, Tohumluk yumuşak buğdayın kilosu ise 2.2 TL olarak belirlendi. İthal arpa ve buğday fiyatlarını da yine TÜK belirleyecek.”

“PAZAR YASAKLARI KALKACAK”

“Diğer ülkelerle kıyasladığımız zaman, covid-19 salgınında gayet iyi durumdayız. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu Perşembe günü yeniden toplanarak Bakanlar Kurulu’na önerilerini sunacak. Bayram dolayısıyla aldığımız kararlar sayesinde iyi bir noktaya ulaştık. Bayramı tedbirlerle geçirdik. Arife gününden itibaren 7 gün oldu. Dün ve bugün vaka sayılarına baktığımız zaman Bayram sürecinde bir bulaş yaşanmadığını görmüş oluruz. Bu hafta sonunu Pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan etmiştik ama eğer vaka sayıları bu çerçevede devam ederse Pazar günlerini de açmayı planlıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu