GenelKıbrısManşetSiyaset

Peeeeeee! Ne elektrikmiş be!

Biri Hacca gitti, biri hesap soracak, biri komite kurdu, biri soruşturma açtı, biri gemiyi kaybetti!

Biri Hacca gitti, biri hesap soracak, biri komite kurdu, biri soruşturma açtı, biri gemiyi kaybetti!

Kesintilerden bunalan vatandaş, bayram arifesinde açıklamaları ve gelişmeleri şaşkın şaşkın seyrediyor!

MİLYONLARCA DOLAR ZARAR VAR

KKTC halkı haftalardır elektrik kaosuyla yatıyor, elektrik kaosuyla kalkıyor. Sadece dün elektrik ve elektrikle anılan Kıb-Tek konusundaki gelişmeler, insanları hayrete düşürecek boyuta ulaştı. Dün sabah “elektrik konusunda” Başbakanlık önüne giden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile milletvekilleri, zorlamayla da olsa Başbakan Ünal Üstel ve hükümet ortaklarıyla görüştü. Erhürman, daha sonra düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu kararı ile Kıb-Tek’e ihalesiz alınan akaryakıt için toplam 4 milyon 615 bin 896 dolar, bugünkü kur ile 79 Milyon 393 bin 411 Türk Lirası fazla ödeme yapıldığını belirtti.

ATUN’UN KURMAYLARINA OPERASYON

UBP içerisinde çok geniş bir kesimin özellikle Kıb-Tek konusunda yaşanan kaotik durumdan rahatsız oldukları ve hedef tahtasına, Hacca giden Maliye Bakanı Sunat Atun’u oturttukları öğrenildi. Parti içindeki rahatsızlık ve bugün yaşanan yeni gelişmeler arasında dün akşam basına Başbakan Ünal Üstel’in “Sunat’ın kurmayları” olan Bakanlık Müdürü Ersan Karataş ve Müsteşarı Cengiz Çoli’yi görevden aldığı bilgisi ulaştırıldı.

70 MİLYON TL BORÇ DAHA ALINIYOR

800 milyon TL’lik borç altında ezilen Kıb-Tek için yeniden borçlanma kararı çıktı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk elektrik Kurumu’nun akaryakıt temin edebilmesi için %29 faizle 24 ay vadeli 70 milyon TL borçlanmasına karar verirken, 2 yıl sürenin sonunda faiziyle birlikte KIB-TEK’in borç yükü daha da katmerleşecek.

İŞTE DÜN ELEKTRİKTE GÜNDEME DÜŞEN BAŞLIKLAR

Gemi kayıplarda iddiası: İhalesiz alınan ve peşin ödenen 3 milyon dolarlık yakıtı taşıyan geminin kayıplara karıştığı iddia edildi. Yetkililerden ne doğrulama ne de yalanlama geldi.

İstifalar: Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyelerinden Ersan Karataş, Samet Biricik, Erman Faydalı ve Ramazan Kartal istifa etti.

Başbakan Üstel: Başbakanlık Denetleme Kurulu’na iki yönlü araştırma yapması için görev verdim.

CTP Başkanı Erhürman: Veriler elimizde biz bunun hesabını yargı yoluyla soracağız ama esas hesabı halkın sorması lazım.

Sorumlu Bakan Atun: “Benim verilemeyecek hesabım yoktur.”

Bakan Amcaoğlu: Bayramda sıkıntısı yaşanmaması için karar aldık. Ya karanlıkta kalacağız ya da yakıtı alacağız noktasındaydık.

HP Milletvekili Rogers: Kıb-Tek adeta bilerek ve isteyerek batırılmaya çalışılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu