GenelKıbrısManşetPolisiye – AdliToplumTürkiye

PGM Müdürü Soyalan, Falyalı cinayetiyle ilgili açıklama yaptı

PGM Müdürü Ahmet Soyalan, Halil Falyalı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetleri hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Soyalan’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Çatalköy’de cinayet mahalli yakınlarında 2 adet kalaşnikof silah, 4 adet şarjör, 39 adet mermi bulundu.

Toplam 11 kişi tutuklandı. En az 3 kişi olay yerindeydi. Soruşturma sonrası tutuklular mahkemeye sevk edilecek. 300’e yakın kişinin bilgisine başvuruldu 100 civarı ifade alındı. KGYS kayıtları hariç 80 civarında mahalli kamera da incelendi. Emare olarak alınanlar da var.

Cinayetin işlendiği sırada Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu araçta bir de şoförü bulunuyordu. Arkasındaki araçta ise 2 koruma vardı. Falyalı’nın eşi farklı arabayla olay yerine 5-10 dakika sonra vardı. Çocukları ise Çatalköy’de evdeydi.

Deniz yoluyla kaçtıkları iddialar üzerine böyle bir ihtimal ve tespitin olmadığı kamuoyuyla GKK tarafından paylaşıldı.

Kullanılan silahların nasıl ülkeye sokulduğu ise titizlikle soruşturuluyor.

Türkiye’deki 1 kişinin olay gecesi Ercan Havalimanı’ndan çıkış yaparak, elini kolunu sallayarak denilmesi hasız bir eleştiridir. Söz konusu şahsın ülkeden ayrıldığı saate kadar olayla bağlantısı olduğu saptanmamıştır. Söz konusu şahıs Türkiye’de tutuklandı

Ülkemizdeki mobese kayıtları Türkiye tarafından yönetildiği ve cinayetle ilgili görüntüler Kent Güvenlik kayıtları tamamen PGM kontrolü ve denetimden başka bir merkezden izlenebilir ya da yönlendirilebilir sistem değildi.

Bu gelişmelerden görüleceği üzere polise henüz ulaşmamış bazı özel kamera görüntüleri var. Reyting amacı ile bazı görüntüler TC medyasında servis ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu