KıbrısManşet

Phedonas Phedonos, Hükümete çağrıda bulundu, gerekçeleri açıklayın

Baf Belediye Başkanı Phedonas Phedonos, epidemiyoloji ekibinin bir üyesinin açıklamalarının ardından, hükümete Baf'ta katı önlemler uygulama kararının arkasındaki gerekçeyi açıklamaya çağırdı

Cyprus Mail’in haberine göre; Baf Belediye Başkanı Phedonas Phedonos, tedbirlerin sadece Baf ve Limasol’u hedef almaması gerektiğini söyleyen moleküler viroloji profesörü Leontios Kostrikis’in açıklamalarının ardından ricada bulundu.

Baf Belediye Başkanı Phedonas Phedonos, epidemiyoloji ekibinin bir üyesinin açıklamalarının ardından, hükümete Baf’ta katı önlemler uygulama kararının arkasındaki gerekçeyi açıklamaya çağırdı.

Phedonos, diğer bölgelerde aynı veya daha fazla doğrulanmış Koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonlarına sahipken Baf bölgesinde neden kısıtlamaların uygulandığına dair açıklama istiyor, ancak ek önlemler alınmadı.

Kıbrıs Üniversitesi’nde profesör ve sağlık bakanlığı epidemiyoloji ekibinin bir üyesi olan Kostrikis, Pazartesi günü Radio Cosmos’ta yaptığı röportajda, kilitlemenin yönetim kurulunun her tarafına dayatılması gerektiğini ve yalnızca hedef alınmaması gerektiğini savunduğunu vurguladı. Baf ve Limasol’da seyahat yasağı ve akşam 8’de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Kostrikis, tahminlerinin son zamanlarda epidemiyoloji ekibi üyeleri tarafından açıklanan grafiklere dayandığını söyleyerek, “Soru, epidemiyolojik verileri Lefkoşa ve Larnaka ile aynı seviyede olduğu için Baf neden kapatılmalı” dedi.

Yerel kilitleme kararının siyasi olduğunu ve bilimsel olmadığını söyledi ve 12 ve 16 Kasım’da Baf, Lefkoşa ve Larnaka’nın aynı seviyede olduğunu gösteren grafiklerden alıntı yaptı.

Belediye başkanı, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, bölge yetkililerinin sorumlu davrandıklarını kaydetti. Vaka sayısının çok fazla olmadığını görmelerine rağmen, pandemiyi durdurmak için halkı kısıtlayıcı önlemler almaya çağırdılar.

“Herkes Baf sakinlerini önlemleri uygulamaya çağırıyor” dedi, ancak “bu tür açıklamalar kafa karışıklığı yarattı ve soru ve açıklamaların derhal verilmesi gerektiğini” ekledi.

Kostrikis, yorumlarının yayınlanan bilimsel bulgulara dayandığını ve amacının üzmek ya da sorun yaratmak olmadığını vurguladı. Phedonos, profesörün ifadelerinin “aydınlatıcı ve net” olduğunu söyledi.

Baf ve ekonomisi açısından sonuçlarının büyük olduğunu söyleyen yetkili, yetkili bakanlığın, tedbirler nedeniyle zarar gören ilçede binlerce kişiye ve yüzlerce işletmeye net açıklamalar yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu