GenelKıbrısManşet

“Pijamasından tanıdım, inanmak istemedim”

İsias Otel enkazdan güçlükle kurtulan ancak 12 yaşındaki kızı Havin’i kurtaramayan baba Recep Kılıç, “Bize dünyada cehennemi yaşattılar” dedi ve yaşananları anlatırken göz yaşlarını tutamadı…

DEVRİM DEMİR

İsias Otel enkazdan güçlükle kurtulan ancak 12 yaşındaki kızı Havin’i kurtaramayan baba Recep Kılıç, “Bize dünyada cehennemi yaşattılar” dedi ve yaşananları anlatırken göz yaşlarını tutamadı…

ÇOCUKLARININ MUTLULUĞUNU PAYLAŞMAYA GİTMİŞLERDİ

GTMK voleybol takımı sporcusu olan 12 yaşındaki Havin Kılıç’ın babası Recep Kılıç, İsias Otel enkazından sağ çıkan dört isimden biri. Kızının mutluluğunu paylaşmak ve diğer çocukların da yanında olmak için 3 Şubat tarihinde Adıyaman’a giden acılı baba, cehennemi yaşadı. Deprem öncesi ve sonrasında yaşananları GIYNIK Gazetesi’ne anlatan ve kafilenin çok mutlu olduğunu, son ana kadar kızı Havin ile defalarca şakalaştığını söylerken boğazı düğümlenen Kılıç, “Artık bizim için zaman kavramı yok” dedi.

“ZİFİRİ KARANLIKTI HİÇ SES DUYMADIM”

Gözünü toz duman içerisinde açtığını ifade eden Kılıç, “Pervin Hanım ve Murat hocanın sesini duydum. Tanımadığım, hiç görmediğim bir ses bize enkazdan çıkacak bir yol gösterdi, kimdi bilmiyoruz, görmedik. Esra öğretmen ile sesleştik daha sonra geri dönüp onu da aldım” dedi. Ortamın zifiri karanlık olduğunu anlatan Kılıç, yıkıntılar arasında telefonuna ulaştığını, ışık yardımı almak için açtığı telefonunun bir anda kayda girdiğini ve dehşet anlarını çektiğini anlatırken, gözlerinde korku ve acı okunuyordu. Enkazdan çıkana kadar umutlu olduğunu ifade eden Recep Kılıç, “Otel ortadan kırıldı, kum yığınına döndü. 18 saat saçma sapan şeyler yaşadık, AFAD geldi, alet yok deyip geri döndü. Kıbrıs’tan birileri gelene kadar kimse enkaza müdahale etmedi. İmkanlarımızla evlatlarımızı aramaya başladık ama ne ses vardı ne de bir yaşam belirtisi” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN GECE ŞAKALAŞTILAR”

Birçok hayalle Adıyaman’a giden baba kızın tüm hayalleri enkaz altında kaldı. Kızı Havin ile bütün akşam şakalaştıklarını, saat 00.30’a kadar sürekli marketten bir şeyler alıp çocuklara götürdüğünü ifade eden acılı baba, son gece yaşadıklarını; “Markete gidip çocuklara yemiş aldım, o akşam kızımın benimle uyuması için ona çok ısrar ettim, odama geldi yatağımda oynadı ama arkadaşları ile uyumak istediğini söyledi. Hepsini son görüşüm oldu. Keşke ben kalsaydım onlar sağ çıksaydı, teselli bulacak tek bir noktam yok” sözleriyle anlattı.

“FADIL AKSUN BİZİMLE AĞLADI”

Yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekleyen baba, felaketin ilk gününden son anına kadar Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun’un yanlarında olduğunu, beraber ağladıklarını ve acıyı bölüştüklerini ifade ederek, “Ben kızımı pijamalarından tanıdım, kabullenmek istemedim. Annesi ve dayısı geldi. Eşim Hülya ağlamaya başlayınca Havin’in yüzüne bakabildim ve teşhis edebildim sonrası yok geri geldik” sözleriyle yürekleri dağladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu