GenelKıbrısManşet

Piknik alanının temizliği günlerce sürecek

GIYNIK ÖZEL

Boğaz Piknik Alanı’nda yaşanan “temizlik” kaosu, sabah saatlerinde yaşanan gelişmelerle hareketlendi.
Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser’in, Perşembe günü tüm temizlik personeli ile birlikte Boğaz Piknik Alanı’nı temizleyeceklerini açıklamasının ardından, Dikmen ve Girne Belediyeleri de bölgenin temizliğine talip olduklarını açıklamış, alanın yetkisinin kendilerine verilmesini talep etmişti.

Çarşamba sabah saatlerinde Girne ve Dikmen Belediyesi ekipleri, Boğaz Piknik Alanı’na geldi. Alandaki çöplerin alınıp ağaçlar budanırken, çevreye zarar verebilecek her türlü duruma müdahale edildi.
Temizlik çalışmaları sırasında bölgede bulunan Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulundu. Bölgenin oldukça yoğun bir kirlilik içerisinde olduğuna dikkat çeken Çelebi, temizlik çalışmalarının 2-3 gün sürebileceğini belirtti.

“Piknik alanından yaklaşık 100 kamyon çöp çıkabilir” diye konuşan Çelebi, Girne ve Dikmen Belediyesi olarak Boğaz Piknik Alanı’nın kendi belediyelerinin yönetimine verilmesi konusunda tekrar çağrıda bulundu. Çalışmaların Girne ve Dikmen Belediyeleri tarafından ortaklaşa yürütüldüğünün de altını çizen Yüksel Çelebi; “İnsanımıza ve ülkemize yakışan bir piknik alanı oluşturulması için çabalıyoruz” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu