KıbrısManşet

Pilli: “Gemiyle ülkemize gelen kadın yolcu ve çocuğunun PCR testi sonuçları negatif”

Sağlık Bakanlığı’nın her ihtimale karşı tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Bakan Pilli, ilgili yolcu ve çocuğuna yapılan PCR test sonucunun negatif olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Türkiye’den gemi seferiyle gelen pozitif olduğu şüphesi olan vakayla ilgili açıklama yaparak, “Gemiyle ülkemize gelen kadın yolcu ve çocuğunun PCR testi sonuçları negatif” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, bugün gemi yoluyla ülkemize gelen yolcunun yüksek ateş tespit edilmesi ardından kendisinin gelmeden Türkiye’de koronavirüs testi yaptırdığını ve pozitif olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Yapılan sorgulama sonucunda pozitif olduğunu iddia eden vatandaşın çocuğu ile birlikte Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda müşahede altına alındığını ve karantinada olduklarını, diğer yolcuların da karantina altında bulunduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın her ihtimale karşı tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Bakan Pilli, ilgili yolcu ve çocuğuna yapılan PCR test sonucunun negatif olduğunu açıkladı.

DENKTAŞ: “GÜVEN ZEDELENİYOR”

DP Milletvekili Serdar Denktaş, Sağlık Bakanı’nın Covid- 19 tespiti ile ilgili sabah ‘evet doğru’, şimdi ise ‘negatif’ demesinin güveni zedelediğine işaret etti, yapılan açıklamaların büyük bir kafa karışıklığına neden olduğunu ifade etti.

Denktaş’ın ardından yeniden söz alan Sağlık Bakanı Ali Pilli, “Ben yalan bir şey söylemedim. Halkımız da Sağlık Bakanı’na güveniyor. Bir hata yaparsam da ben özür dilemesini de bilirim. Halkım bana güvenmeye de devam edecektir” dedi.

ERHÜRMAN: “SABAH ATEŞ TESPİTİNİ TEBRİK ETTİK, SONRA ATEŞ DAHİ YOK AÇIKLAMASI OKUDUK”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sağlık Bakanı Pilli’nin iyi niyetinden şüphesi olmadığını ama bir kriz yaşandığını ve insanların aldıkları her haberden etkilendiklerine işaret etti, ‘güven’ duygusunun önemine değindi.

Tek ağızdan, doğru bilgi aktarımına vurgu yapan Erhürman, “Sabahleyin biz 37.5 derece ateş tespitini tebrik ederken, sağlık bakanlığından uzmanların ‘ateş dahi yoktu’ açıklamaları yapılıyor…”  şeklinde konuştu.

Erhürman, sürecin yönetimindeki aksaklığa dikkat çekti, “Lütfen artık düzelsin” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu