KıbrısManşet

Pilli: Radikal tedbir almaktan çekinmem

Sağlık Bakanı Ali Pilli  Covid-19 ile ilgili radikal kararlar almaya devam edeceklerini karar alınmasına engel olunamayacağını belirtti

Sağlık Bakanlığı,bazı basın organlarında yayınlanan maddelerin, Bulaşıcı  Hastalıklar Üst Komitesi’nin resmi kararları olmadığını belirterek, kamuoyunun yanlış haberlerle yanıltıldığını kaydetti. Açıklamada söz konusu olan ve kararmış gibi gösterilen maddelerin sadece  Bakanlığa ulaştırılan öneriler olduğunu belirtildi.

“Bakanlığımızın talebi üzerine, gerek sağlıkla ilgili sivil toplum örgütleri, gerekse konuyla ilgili hekimlerimizden Covid 19 süreci ile ilgili önerileri talep ettik” diyen Sağlık Bakanı Ali Pilli, “Tüm önerileri toplum sağlığını önceleyerek ele alıp gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere COVID 19 sürecinde karar merci Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesidir. Bu süreç içinde komitemiz, aktarılan öneriler ve görüşleri süzgeçten geçirip alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaşacaktır. Bugün bazı yayın organlarında Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları gibi gösterilen maddeler sadece önerilerden ibarettir” dedi.

“ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Ali Pilli  Covid-19 ile ilgili radikal kararlar almaya devam edeceklerini karar alınmasına engel olunamayacağını belirtti.

Bakan Pilli açıklamasında Bulaşıcı Hastalıklar Üst komitesinin önerilerinin aldıklarını bunların kesin kararlar olmadığını söyledi.

Tedbirleri artıracağız diyen Pilli, şöyle konuştu:

“Vakalar artıyor, Önerileri aldım. Tedbirleri artıracağız.

Müsteşar başkanlığında bir toplantı yapıldı. Enfeksiyon ve Göğüs Hastalıkları uzmanları ortaya görüş koydular. Müsteşarımız önerileri aldı. Görüş ortaya koydular. Yuvarlak olan görüşler var.

Toplanan komitenin önerilerini aldık. Kesin karar değiller.  Eğitim, Maliye Bakanlıkları ile bir araya gelmemiz lazım.

Vakalarla ilgili net bilgileri aldık. Önerileri değerlendireceğiz. Tabii ki bunları bir karara varacağız. Resmî gazetede yayınlanarak bu görüşler yürürlüğe girecek.

Ekleyeceklerimiz var. Tedbir ala ala ilerleyeceğiz.  Önce sağlık. Radikal tedbir almaktan çekinmem. Covid- 19 ile ilgili net kararlar almaya devam edeceğiz. Dolayısı ile kimse lobileri harekete geçirerek karar almamıza engel olacağını düşünmesin. Gereken her karar alınır ve uygulanır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu