EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Pilli: Reformlar sağlık sisteminden başlamalı

Sağlık Bakanı Pilli, tüm dünyada olduğu gibi pandemi sürecinin yıprattığı ekonomilerin yıkıcı etkisinin bir an evvel tamire ihtiyaç duyduğunu, ekonomik açılım süreçlerini desteklediğini dile getirdi.

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi sürecinin yıprattığı ekonomilerin yıkıcı etkisinin bir an evvel tamire ihtiyaç duyduğunu, ekonomik açılım süreçlerini desteklediğini dile getiren Pilli, sağlık ve ekonomi dengesinin önemini vurguladı, reform adımlarının en evvel sağlıktan başlaması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, pandemi sürecinin yıllara dayanan kronik sorunlarımızı ortaya dökerek gözümüze soktuğunu, reformların en önce sağlıktan başlaması gerektiğini söyleyerek, izolasyonda geçirdiği seçim sonrası süreç ardından seçim sonuçlarına ilişkin “hayırlı olsun…” diyerek kaybedecek vakit olmadığını, bir an evvel ülkenin yoluna bakması gerektiğini kaydetti.

“TESTİM NEGATİFE DÖNDÜ”

Koronavirüse yakalanan Ali Pilli, izolasyon sürecinin bittiğini, önceki gün Koronavirüs testinin negatife döndüğünü, kendisini iyi hissettiğini, pazartesi günü meclisteki yemin töreni ardından bakanlıkta olacağını belirtti.

“EKONOMİK AÇILIM SÜREÇLERİNİ DESTEKLİYORUM”

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi sürecinin yıprattığı ekonomilerin yıkıcı etkisinin bir an evvel tamire ihtiyaç duyduğunu, ekonomik açılım süreçlerini desteklediğini, kaybedecek zaman olmadığını dile getiren Bakan Ali Pilli, sağlık ve ekonomi dengesinin önemini vurguladı.

“REFORMLARIN EN EVVEL SAĞLIKTAN BAŞLAMASI GEREK”

Pilli, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Kalkınma da sağlıktan başlar. Başlamalı… Reformların en evvel sağlıktan başlaması gerektiği kanaatindeyim. Bu süreç pek çok şeyi ortaya koydu. Yılların kronik sorunlarını. Alt yapı sorunlarımızı… Her şeyi… Bunu bir fırsat telakki edip düzeltebilmeliyiz. Tüm alt yapı sorunlarımızı çözmeliyiz.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu