GenelKıbrısManşet

Pilli: Rehavete kapılmamalıyız

Sağlık bakanı Ali Pilli katıldığı canlı yayında koronavirüs kapsamındaki tedbirler ve sağlık önlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

 

Ali Pilli canlı yayın açıklamaları:

Mevcut hastaları Acil Durum Hastanesi’ne taşımayacağız ve yeni gelecek hastaların yatışını buraya yapacağız.

Nöroloji bölümü boşaltılacak, Ayaktan Tanı’daki hastalar orada tedavi görmeye devam edecek. Sistemi bozmayacağız.

Covid-19 salgınında mücadele eden personelin bir kısmını buraya aktaracağız. Süratla 10 doktor alacağız ve hemşire için de münhal açıldı.

Covid-19 salgını sona ererse burası tüm acil durumlara müdahale edebilecek kapasitede bir hastane olacak. Yerel vakalar gittikçe artmaktadır.

Şu anda kapanacak bir durum yoktur. Eğer durum o seviyeye gelirse bir kapanma olur. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa kapanmaya gerek kalmaz.

Rehavete kapılmamalıyız. Temaslı takibimizin iyi çalışması, doktorlarımızın vakalara başarılı şekilde müdahale etmesi nedeniyle bu kadar başarılı bir süreç yönettik.

1 yıl oldu bu salgın başlayalı ve 1 yılda KKTC’de hayatını kaybeden hasta sayısı dün 1 günde Güney’de kaybedildi. Biz o dönemde Alman turistlere çok hızlı şekilde müdahale etmeseydik o uçakla gelen 35 kişi tüm adaya covid-19 yayacaktı

. Herkesin kendi düşüncesi vardır. Kimisi ekonomi, kimisi sağlık diyor ama biz halkın sağlığını düşünerek yılmadan mücadele ediyoruz.

Sağlık ve ekonomiyi bir arada götürmek için uğraştık ama sağlık söz konusu olduğu zaman ekonomi biraz geri planda kalmalıdır.

Biz şu an tüm kapıları açsak karantinasız girişlere müsaade etsek yılbaşından sonra ne olacak? Değil Acil Durum Hastanesi, hiçbir hastane çıkacak vakaları tedavi etmeye yetmeyecek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu