GenelKıbrısManşet

Pilli: Yerel yönetimlerle birlikte denetimleri sıklaştıracağız

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Covid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle gerekli tedbir ve denetimlerin artırılması konusunda kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Covid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle gerekli tedbir ve denetimlerin artırılması konusunda kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Saat 14:00 sıralarında Sayıştay binasında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı yerel yönetimler ve kaymakamlık iş birliği ile denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini ifade etti.

Mevcut tedbirlerin daha ileriye taşınacağını özellikle denetimlerin daha ileriye taşınacağını açıklayan Pilli,  Vakaların binin üzerine çıkmasının sağlık sistemine ve çalışan sektörlere büyük bir yük bindirdiğini belirterek “Temaslılar ve vakalar çoğalırsa iş hayatında yavaşlamalar olacaktır. Halkımızı Covid’den korumak için denetlemeleri artıracağız. Bakanlık’taki tüm personel vakaları bir bir aramaya başlamıştır. Sağlık Bakanlığı daha iyi hizmet vermek için var gücümüzle çalışmaya başladık” diye konuştu.

Pilli, “Covid-9 şu anda daha asemptomatik oluyor, hastalık daha hafif geçiyor fakat vakalar çoğaldıkça kronik vakalarımız daha çok etkilenecekti bu nedenle özellikle denetlemeleri mutlaka yapmamız gerekir.  Yerel yönetimler ve kaymakamlıklarımız, belediyeler ve özellikle halkın denetim konusunda daha duyarlı olması gerekir.  Bu bir savaştır ve savaşları kazanmak, pandemileri yenmek için mutlaka herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu