KıbrısManşetSiyaset

Piyangolar Müdürü suçu matbaanın üzerine attı

Piyangolar Birimi Müdürü Osman Ekrem Uzun biletlerin toplatılarak hatanın düzeltileceğini söyledi

Başbakanlığa bağlı Piyangolar Birimi’nin, Erenköy Direnişi’nin 58. yıldönümü nedeniyle çıkardığı 8 Ağustos çekiliş tarihli devlet piyangosu biletlerine Erenköy mücahitleri diye yanlışlıkla EOKA’cıların fotoğrafı basıldı.

Bilet üzerine basılan fotoğraf, EOKA’cıların 23 Nisan 1964’te St. Hilarion bölgesindeki bir tepede ele geçirdikleri Türk bayrağı ile zafer kutlamalarını yansıtıyor.

Konuyla ilgili Yenidüzen Gazetesi’ne açıklama yapan Piyangolar Birimi Müdürü Osman Ekrem Uzun biletlerin toplatılarak hatanın düzeltileceğini söyledi. “Bu hata nedeniyle halkımızdan özür dileriz” diyen Uzun, suçu matbaanın üzerine atarak, matbaa kaynaklı bir hata yapıldığını ve bu hata nedeniyle matbaa ile olan sözleşmenin iptal edileceğini açıkladı. Uzun, biletlerin toplatılacağını, 8 Ağustos çekilişinin iptal edileceğini ve 18 Ağustos’ta 1 Milyon TL ikramiyeli çekiliş yapılacağını söyledi.

ÖZERSAY: TASI TARAĞI TOPLAYIP GİDİN

Öte yandan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, yaşanan bu skandala ilişkin sert bir açıklama ile tepkisini dile getirdi. Kudret Özersay, Piyangolar İdaresi’nin Erenköy Direnişi’nin 58. yıldönümü nedeniyle çıkardığı 8 Ağustos tarihli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri diye EOKA fotoğrafını basmasıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Kudret Özersay’ın açıklaması ise şöyle;

”Yani eğer bu doğruysa, tası tarağı toplayıp gidin artık, istifa edin. Devlete ve milli mücadeleye hakaretten yargılamak lazım bunun sorumlularını”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu