GenelKıbrısManşet

Polis memuru, Türkiye’ye sevk edilemedi

Karaciğerinde pıhtı tıkanması sonucu tedavi için Türkiye’de bir özel hastaneye sevki gereken polis memuru, KKTC Sağlık Bakanlığı ile hastane arasında protokol olmaması nedeniyle sevk edilemeyince, ülke genelindeki meslektaşları kendi aralarında para toplamaya başladı

DEVRİM DEMİR

Karaciğerinde pıhtı tıkanması sonucu tedavi için Türkiye’de bir özel hastaneye sevki gereken polis memuru, KKTC Sağlık Bakanlığı ile hastane arasında protokol olmaması nedeniyle sevk edilemeyince, ülke genelindeki meslektaşları kendi aralarında para toplamaya başladı.

Gecesini gündüzüne katarak zaman mefhumu gözetmeksizin 7/24 görev başında olan Polis, devlet güvencesinden mahrum bırakıldı. Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası’nda maddesi olmasına rağmen, devletin parasını ödemediği polis memuruna Polis Genel Müdürlüğü ve personeli sahip çıktı.

PGM, personeli için ‘Gönüllük’ esasıyla yardım kampanyası düzenleyerek, Türkiye’de ameliyat olması gereken polis memuru için ülke genelindeki Polis Müdürlüğü ve karakollarda 12 Ocak tarihine kadar yardım toplama kararı aldı.

AMELİYATI TÜRKİYE’DE OLABİLİR…

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Türkiye’ye sevkini bekliyor. Eylül ayında ‘Portal Ven Trombozu’ (Karaciğere kan taşıyan toplardamarın pıhtı ile tıkanması) teşhisi konulan polis memurunun, yapılan tetkiklerde tedavisinin Türkiye Cumhuriyeti’nde olabileceği bulgusu saptandı.

Polis memurunun söz konusu ameliyatının sadece İstanbul Medicane Ataşehir Hastanesi’nde gerçekleşebileceği öğrenilirken, ilgili hastane ile KKTC Sağlık Bakanlığının anlaşması olmaması polis memurunu hem maddi hem de manevi olarak ciddi sıkıntılara soktu. Sağlık Bakanlığı’nın tüm girişimlerine rağmen İstanbul Medicane Ataşehir Hastanesi’nin protokol yapmaya yanaşmadığı öğrenildi.

YASADA VAR…

İskele Polis Müdürlüğü Adli Şubede görev yapan 36 yaşındaki 1 çocuk babası polis memuru için meslektaşları seferber oldu. 1984 tarihli birleşiminde kabul olunan “Polis Örgütü (Kuruluş, Görev Yetkileri) Yasası” adı altında Polis memurları ücretsiz tedavi hakkına sahip.
Polis mensupları, Devlet hastanelerinde muayene, tedavi, ilaç ve benzeri sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmak hakkına sahip. Bu hak, polis mensuplarının eşlerini, bakmakla yükümlü oldukları ana ve babalarını, on sekiz yaşını doldurmamış veya on sekiz yaşını doldurmuş olsalar dahi yüksek öğrenimde bulunan veya bedenen veya aklen sakat olan çocukları ile evli olmayan kız çocuklarını da kapsar.) Hak sahibi bir polis mensubunun veya bu haktan yararlanabilecek yakınlarının, yurt içinde tedavilerine olanak olmadığının, tam teşekküllü bir Devlet hastanesinin Sağlık Kurulu raporu ile saptanması halinde, tedavi için yurtdışına gönderilirler. Bu kimselerin yol ve tedavi ücretlerinin tümü Devlet tarafından karşılanır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu