KıbrısManşetSiyasetToplum

Polis ve askere ‘hakaret niteliğinde’ iddialar

UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün ülkemizdeki yabancı yatırımcılara yönelik açıklamaları maksadını aşarak, istihbarat ve güvenlik birimlerini küçük düşürücü boyuta ulaştı

UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün ülkemizdeki yabancı yatırımcılara yönelik açıklamaları maksadını aşarak, istihbarat ve güvenlik birimlerini küçük düşürücü boyuta ulaştı.

ÖZEL HABER

SUÇ TEŞKİL EDEN NEFRET SÖYLEMLERİ
Gazze’de İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmaları fırsat bilen Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün ülkemizdeki yabancı yatırımcılara yönelik ‘suç teşkil eden’ nefret söylemleri artarak devam ediyor. Milletvekilliği dokunulmazlığı zırhına bürünerek yabancı yatırımcıları hedef alan söylemlerde bulunan Öztürk’ün açıklamaları, ülkede tepkiye neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Alsancak bölgesinde İsrail karşıtı bir eylem organize eden Yasemin Öztürk’ün nefret söylemlerinin yol açabileceği kaostan endişe ediliyor. Ülkemizde herhangi bir yabancı uyruklu şahsa yönelik olası şiddet girişiminin doğrudan müsebbibi olan Yasemin Öztürk’ün Türkiye medyasına yaptığı açıklamalar haddini aşarak, ülkemizin güvenlik güçlerini de küçük düşürücü bir boyuta ulaştı.

İSTİHBARAT VE GÜVENLİK BİRİMLERİNİ YOK SAYAN İDDİALAR
Ülkemizin güvenliğinden sorumlu olan ve her türlü iç ve dış tehdide karşı her zaman göreve hazır olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü’nü adeta ‘hiçleştiren’ Yasemin Öztürk, Türkiye medyasında verdiği demeçte; İsrail askerlerinin ülkemize getirilerek İskele bölgesindeki havuzlu sitelerde askeri eğitim aldıkları yönünde mesnetsiz iddialarda bulundu. Hükümetin büyük ortağı UBP’ye mensup bir milletvekillinin, muhalefet vekiliymişçesine Başbakan’ı, İçişleri Bakanı’nı hiçe sayarak ülkede bulunan yabancı yatırımcılara terörist yaftası yapıştırmayı kendine görev edinen Yasemin Öztürk’ün Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, istihbarat birimleri ve güvenlik birimlerini de yok sayan suçlamaları birçok çevrede rahatsızlık yarattı.

“KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ” İDDİALAR RAHATSIZLIK YARATTI
İsraillilerin ülkede askeri kamp kurduğunu iddia eden Yasemin Öztürk, İsrail’den yola çıkan askeri birliklerin önce Güney Kıbrıs’a ardından da özel yatlarla Kuzey Kıbrıs’a getirildiklerini ve kamp merkezi olduğunu iddia ettiği İskele bölgesindeki bir havuzlu sitede 18 gün boyunca özel eğitime tabi tutulduklarını öne sürdü. GIYNIK Gazetesi’nin ulaştığı bazı güvenilir kaynaklar; hiçbir terör unsurunun ülkemizde elini kolunu sallayarak yasadışı örgütlenme ve eğitim faaliyeti yürütemeyeceğinin altını çizerek, Öztürk’ün kendini öne çıkarma çabası içerisindeki iddialarının ülkemizde güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğu izlenimi yarattığını da vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu