KıbrısManşetToplum

Polise yeni nakil aracı şart!

Lefkoşa Adliye Şubesi’nin mahkûm ve tutukluların nakli için kullandığı aracın teknik olarak yetersiz ve eski bir araç olduğu öğrenildi.

Lefkoşa Adliye Şubesi’nin mahkûm ve tutukluların nakli için kullandığı aracın teknik olarak yetersiz ve eski bir araç olduğu öğrenildi.

GIYNIK ÖZEL

Merkezi Cezaevinde tutuklu bulunan 3 mahkumun, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıktan sonra cezaevine geri götürülürken polis nakil aracından firar etmesi, Polis Genel Müdürlüğü’nün lojistik ve teknik anlamdaki bazı yetersizliklerini de gözler önüne serdi. Polis mensupları görevlerini yürütmek için büyük özveri ile çalışsa da bazı durumlarda çaresiz kalıyor.

Merkezi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Hasan Takımcılar (E-21), Aydın Güner (E-21) ve İbrahim Takımcılar (E-21) polis nezaretinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıktan sonra geri cezaevine götürüldükleri sırada Merkez Lefkoşa yakınlarında araçtan firar etmiş ve çalışır haldeki bir van aracı çaldıktan sonra Akdoğan’a kaçmışlardı. Mahkûmların, Akdoğan’da saatlerce süren ‘insan avı’ neticesinde, yakalanması herkesin rahat bir nefes almasını sağladı.

Lefkoşa Adliye Şubesi’nin mahkûm ve tutukluların nakli için kullandığı aracın teknik olarak yetersiz ve eski bir araç olduğu öğrenilirken, yaşanan bu talihsiz olayın ardından, benzer bir olayın yaşanmaması için ne tür tedbirler alınacağı merak konusu oldu. Polis Genel Müdürlüğü’ne yeni, donanımlı ve her türlü riski ortadan kaldıracak nakil araçlarının alınması gerekiyor. Ayrıca nakil aracının trafikte durmaması için önde bir motosikletli polis ve arkada da polis aracı eskortu eşliğinde yolda güvenlikli bir şekilde seyretmesi gerektiği de uzmanlar tarafından dile getirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu