KıbrısManşet

Polisten, göçmenlerin vurulma olayıyla ilgili açıklama

Polis Basın Subaylığı, vurulan 2 göçmenle ilgili yazılı açıklama yaptı, söz konusu şahısların “polisin dur emrine uymadıkları ve havaya açılan uyarı atışına rağmen kaçmaya devam ettikleri ve bunun üzerine açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralandıkları” ifade edildi

Bu sabahın erken saatlerinde Güzelyurt’a bağlı Yayla köyü sahilinde tespit edilen düzensiz göçmenlerden ikisinin “dur emrine” uymadığı için vurulduğu açıklandı. Polis Basın Subaylığı, vurulan 2 göçmenle ilgili yazılı açıklama yaptı, söz konusu şahısların “polisin dur emrine uymadıkları ve havaya açılan uyarı atışına rağmen kaçmaya devam ettikleri ve bunun üzerine açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralandıkları” ifade edildi.

“UYARI ATEŞİ YAPILDI, ‘DUR’ EMRİNE UYMADILAR” 

“Bu sabah Yayla sahiline çıkan göçmenlerden ikisi, polisten kaçmaya başlaması ve polisin dur emrine uymamaları sonucu, tabanca ile önce havaya açılan uyarı atışına rağmen kaçmaya devam etmeleri üzerine açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralı göçmenler kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından müşahede altına alınmışlardır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.”

“BİRİ KALÇASINDAN, BİRİ KOLUNDAN VURULDU”

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sonuç Büyük, 49 yaşındaki V.D. ile 50 yaşındaki M.S’nin, “ateşli silah yaralanması” şikayetiyle; önce Güzelyurt Sağlık Merkezi’ne, arından ambulansla saat 07.40 sıralarında Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne ulaştırıldıklarını belirtti.
Dr. Büyük, V.S. isimli şahsın kalçasından, M.S. isimli şahsınsa sol kolundan kurşunla vurularak yaralandığını ifade etti. Her iki kişinin de PCR testlerinin yapıldığını, test sonuçları çıkana kadar gözlem altında tutulacaklarını belirten Büyük, sonuçların çıkmasının ardından ortopedi servisine yatırılacaklarını kaydetti. Büyük, her iki şahsın da sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

“ARANAN BİR KİŞİ DAHA VAR”

Sahilde kaptanları bekleyen bir kişi de polis tarafından tutuklandığı belirtilirken, olay yerinden kaçan bir başka kişinin ise arandığı açıklandı.  Kaptanlar ve yakalanan zanlının yarın Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılması bekleniyor.  Düzensiz göçmenler’in Güzelyurt Polis Müdürlüğünde gerekli ifadeleri alındıktan sonra, 7’si çocuk 3’ü kadın 30 göçmen’e Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nün avlusunda PCR testi yapıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu