DünyaGenelManşet

Putin nükleer programdan çekildikten sonra ilk kez konuştu

Rusya’nın nükleer silahların kontrolünü amaçlayan START Anlaşması’nın askıya almasının ardından konuşan Putin, Batı'yı "halkımıza acı çektirmeye" çalışmakla suçlarken NATO müttefiklerinin nükleer silahlarını hesaba kattığını söyledi. Rus halkını uyaran Putin, “Acı çekeceksiniz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington ve Moskova arasında imzalanarak nükleer silahların kontrolünü amaçlayan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın  (START ) askıya alındığını duyurmuştu.  Konuşmanın en dikkat çekici noktası ise Putin’in,  “Ayrıca ABD’deki bazı figürler, nükleer silahlarını test etmeyi düşünüyor. ABD bu testleri gerçekleştirirse biz de aynısını yapacağız” uyarısında bulunmuştu. Rus liderin konuşmasını yorumlayan siyaset bilimci Güzaltan, “Batı nükleer silah kullanırsa Rusya bunu karşılıksız bırakmaz” demişti.

NASIL DİKKATE ALMAYIZ? 

Mirro’un haberine göre Rossiya 1 kanalına konuşan Putin, Batı’yı “halkımıza acı çektirmeye” çalışmakla suçlarken NATO müttefiklerinin nükleer silahlarını hesaba kattığını söyledi. Putin,  nükleer silah anlaşmasından çekilme kararını savunurken iddiada bulundu. ABD’nin yanı sıra Fransa ve İngiltere’nin de dahil olduğu NATO müttefiklerinin sahip olduğu silahları “hesaba katması” gerektiğini söyledi. Putin konuşmasına şöyle devam etti: “Bugünün koşullarında, önde gelen tüm NATO ülkeleri asıl amaçlarının bizi stratejik bir yenilgiye uğratmak, insanlarımıza acı çektirmek olduğunu ilan ettiklerinde, nükleer kapasitelerini nasıl dikkate alamayız?”

KÜÇÜK DEVLETLERE BÖLECEK İDDİASI

Batı’nın “tek hedefinin” Rus halkını tamamen yok etmek olduğunun altını çizen Putin, ancak bundan önce “eski Sovyetler Birliği’ni ve onun Rusya Federasyonu’nu” dağıtmak olduğunu da belirtti. Putin, Rusya’nın yabancı güçler tarafından parçalanacağını öne sürerek, “Batı’nın, Moskova ve Urallar gibi bölgeleri kendi küçük devletlerine bölecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu