DünyaManşet

Putin’in Lugansk ve Donetsk kararının ardından Zelenski’den ilk açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’den açıklama geldi. “Rusya’nın kararı Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir” diyen Zelenski, “Sınırlarımız iyi korunuyor, biz kendi toprağımızdayız. Hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmuyoruz, kimseye hiçbir şey vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece geç saatlerde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın eylemlerinin ülkesinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal ettiğini söyledi.

Zelenskiy, Rusya’nın açıklaması ne olursa olsun Ukrayna’nın uluslararası sınırlarının olduğu gibi kalacağını belirtti.

Rusya’nın eylemlerinin barışa yönelik sürdürülen çabaları ve uluslararası müzakereleri yok ettiğini ifade eden Ukrayna lideri, ülkesinin barış istediğini, siyasi ve diplomatik bir çözümü desteklediğini aktardı.

“Korkmuyoruz” diyen Zelenskiy, uluslararası ortaklarından net ve etkili destek adımları beklediğini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın kimseye herhangi bir şey vermeyeceğini de dile getirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ukrayna’nın uluslararası sınırları, Rusya’nın açıklamalarını dikkate almadan olduğu şekilde kalacaktır. Rusya’nın kararı Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Putin’in açıklamaları, Rusya’nın Minsk Anlaşması’ndan tamamen çekildiği anlamına gelmektedir. Barış istiyoruz. Ortaklarımızdan net ve etkili destek adımları bekliyoruz. Siyasi ve diplomatik çözüm yolunun destekçisiyiz. Sınırlarımız iyi korunuyor, biz kendi toprağımızdayız. Hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmuyoruz, kimseye hiçbir şey vermeyeceğiz.

 

Son dakika: Putinin Lugansk ve Donetsk kararının ardından Zelenskiden ilk açıklama

 

MACRON VE SCHOLZ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

Zelenskiy, “Rusya Federasyonu’nun Güvenlik Konseyi toplantısında yapılan açıklamalar doğrultusunda Macron ve Scholz ile acil telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’ni toplantıya çağırdım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu