GenelKıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Rallide ilk zafer Haskasap-Mulla’nın

SEZON 2.MEHMET ALPTÜRK ANI RALLİSİ İLE AÇILDI

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası dün yapılan ilk yarış ile başladı. Bu sezon Ralli, Sprint ve Tırmanma olmak üzere 3 şampiyona gerçekleştirecek olan kurum, sezonu eski rallicilerden, merhum Mehmet Alptürk anısına Dikmen/Lavinium etabında ikincisi yapılan Sprint Rallisi ile açtı.

SEZONUN AÇILIŞINI HASKASAP- MULLA YAPTI

Fina sponsorluğunda Mehmet Alptürk anısına ikincisi gerçekleştirilen rallide 16 ekibin start alırken yarışta büyük çekişme yaşandı. NEU Drift Racing Team’den, Skoda Fabia R5 ile yarışan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi 4 dakika 21.542 saniyelik dereceleri ile yarışın birincisi oldular ve sezona zaferle başladılar. Goodyear Racing Team’den, Ford Fiesta S2000 ile yarışan Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi ise 4 dakika 25,650 saniyelik dereceleri ile ikinci oldu.

KARDEŞLERİN ÜÇÜNCÜLÜK KAPIŞMASI

Üçüncülük yarışı iki kardeşin arasında geçti. Birbirlerine çok yakın dereceler elde eden Bilgimer Rally Team ekipleri Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ve Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikililerinden Selen-Ali Burhan ikilisi üçüncülüğü almayı başardı. Sadık ve kızı Buse ise sadece 0,412 saniye farkla dördüncü oldu.

ŞAMPİYON MELEKLER RALLİ KUPASI

2021 sezonunda merhum Ayer Argün anısına “Ayer Argün 2021 Ralli Kupası”, 2022 de ise Merhum Ahmet Kişmir anısına “Ahmet Kişmir 2022 Ralli Kupası” olarak gerçekleştirilen mahalli kupasının adı bu sezon “Şampiyon Melekler 2023 Ralli Kupası” olacak. Bu kupada günün birincisi Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi, ikincisi Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikilisi ve üçüncüsü İbrahim Yolcu Argün-Hande Kufi ikilisi oldu.

OSMAN PALABIYIK ÖZEL ÖDÜLÜ

Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz eski rallicilerden Osman Palabıyık anısına her yarışta yarışın özel ödülü verileceğini açıklayan kurum yönetimi bu yarışta Goodyear Racing Team’den Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisine bu ödülü layık gördü. Günün genç pilot kupası Hüseyin Yarkıner’in olurken, Kadın Co-pilotlarda birincilik kupası Buse Bilgimer’in oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Etabın tamamlanmasının ardından Lefkoşa Fina önünde yapılan ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları takdim edildi. Dereceye girenlere kupalarını Fina direktörlerinden Cevdet Alptürk, Yağmur Alptürk ve Yeşim Alptürk ile Mehmet Alptürk’ün ailesi takdim etti. 2.Mehmet Alptürk Anı Sprint Rallisi, 2023 Basel Holding Sprint Şampiyonasına 1 katsayı üzerinden, 2023 Basel Holding Ralli Şampiyonasına ise 0.5 katsayı üzerinden puan verecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu