KıbrısManşet

Derya: “Halk diyor ki 1 Temmuz’a kadar ne yaparsak yapalım da 1 Temmuz’dan sonra enfekte olup, kim vurduya gidebiliriz”

Derya, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, Başbakan Tatar'ın her şey yolundaymış gibi davranmasından son derece rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, kapıların açılımı kararını hangi bilimsel rapora göre aldıklarını sorguladı

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, Başbakan Tatar’ın her şey yolundaymış gibi davranmasından son derece rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, kapıların açılımı kararını hangi bilimsel rapora göre aldıklarını sorguladı.

Türkiye’de 2. dalganın başladığına dikkat çeken Derya, oradan gelecek olanlara karantina uygulanmamasının çok yanlış olduğunu ve vakaların başlaması durumunda bunun tek suçlusunun ise hükümetin olduğunu vurguladı.

Derya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ersin Bey ne zaman kürsüye çıksa benim önce dışarıya çıkıp hava almam gerekiyor. Çünkü her şey iyiymiş gibi toz pembe konuluyor. Panikleyecek bir şey yok diyor. Biz pandemi hastanesine ihtiyacımız var dediğimizde panik yapmayın abartmayın denmişti. Kapıların açılmasını hangi bilimsel rapora göre açıyorsunuz? Çünkü DSÖ verileri çalışırken, özel çalışmalar yapıyor. İstatistiklere bakıp, risk gruplarını bekliyor. TC’de 2. dalga başlamış durumda, DSÖ’nün en riskli gruplarda tanımladığı bir ülke. TC, yurt dışından gelenlere test yapmayacak. Kovid belirtisi olmayanlara test yapmayacak, kovid olabilirim şikayetiyle genel kişilere test yapılacak diyorlar. Bu rakamlara göre bu oran nüfusun %20’si. Bu %80’ini biz karantinasız şekilde ülkeye davet ediyoruz. Bunu da güneyle bir sepete koyup, oldukça siyasi ve bilimsel olmayan temellere dayalı konuşmalar yapılıyor.”

“NASIL OLUR DA BİZ TC İLE GÜNEY KIBRIS’I AYNI KEFEYE KOYARIZ?”

“Güneyde tedavi gören kimse yok, random testler devam ediyor. Sağlık altyapıları bizden daha iyiydi ve daha da geliştirdiler. Turistlere açılımı pandemi hastanesi sonrası ortaya koydular. Nasıl olur da biz TC ile Güney Kıbrıs’ı aynı kefeye koyarız? Hangi bilim kurulu raporuna dayanarak bu karar alınıyor? Bunun vebali sizsiniz. İnsanlar bulaşıp, ölümler başlayınca tek sorumlu siz olacaksınız. 10 Mart’la bugün arasındaki tek fark Gazi Mağusa’da PCR test cihazı olmasıdır. Yoğun Bakım ünitesinde görev yapacak 37 kişi var. 80 kişi aynı anda enfekte olup giderse onlara bakacak kimse olmayacak. Halk sağlığı uzmanlarının yapacağı bir epidemiyolojik rapora ihtiyacımız var dedik.”

“SANMAYIN Kİ UÇUŞLAR CANLANACAK VE İBİZA’YA DÖNECEĞİZ”

“Ekonomik örgütlerin hükümet üzerindeki baskısını biliyoruz ama sanmayın ki uçuşlar canlanacak ve İbiza’ya döneceğiz. Halk çok endişeli. Halk diyor ki 1 Temmuz’a kadar ne yaparsak yapalım da 1 Temmuz’dan sonra enfekte olup, kim vurduya gidebiliriz. Özersay, endişeli olduğunu söyledi her zaman. Şimdi kendisi nerededir? Siyaset yapmayın diyerek, şimdi endişeliyim diyerek demagoji yapıyor. Burası Fred çakmaktaşın kabinesi değildir. Devlet ayaklar altındadır. Özel sektör sürünürken, kamunun tam maaş alması bir antagonizma oluşturuyor.”

KAYNAK: KIBRIS HABERCİ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu