GenelKıbrısManşetSpor

Rallide nefes kesen final

RALLİDE SEZON FİNALİ

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 7’nci ve son yarışı olan “Aveon Sigorta Rallisi” dün geçilen 6 etapla tamamlandı. Yarışı Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi kazanırken, Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi 2022 şampiyonu olmayı başardı

ŞAMPİYONLUKTA 4 ADAY

4 şampiyonluk adayıyla başlayan yarış büyük çekişmeye sahne oldu. 2 Aralık Cuma akşamı Lefkoşa Dereboyu’nda bulunan Aveon Sigorta önünden start alan ralli, cuma akşamı Lefkoşa Organize Sanayi bölgesinin kuzey kısmında hazırlanan Ayer Argün etabıyla devam etti. Rallinin ikinci gününde ise ekipler Alayköy Aktepe bölgesinde hazırlanan üç etabı ikişer kez geçip finiş gördüler.

2 EKİP ŞANSSIZLIK YAŞADI

15 ekibin start aldığı zorlu ve çekişmeli rallide 12 ekip finişe ulaşmayı başarırken, son etaba kadar şampiyonluk düğümü çözülmedi. Güne şanssız bir zaman kontrol hatasıyla başlayan Enver Haskasap-Güner Şevketoğlu ikilisi aldıkları zaman cezasıyla şampiyonluk yarışından koptu. Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi de geçirdikleri ufak bir kaza sonucu yarıştan çekilmek zorunda kaldı ve şampiyonluğa veda etti.

SON YARIŞ BOZALANLAR’IN, ŞAMPİYONLUK MULLA’NIN

Şampiyonluk Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi ile Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi arasında kaldı. Son etaba kadar bu iki ekip arasındaki çekişme izleyenlere keyif verirken, Bozalanlar-Odun ikilisi 35 dakika 44,7 saniyelik dereceleriyle yarışı kazanmayı başardılar. Kendilerine şampiyonluk için yeterli olan ikincilik puanına ulaşmaya çalışan Mulla-Çağla ikilisi ise istediklerini aldıkları rallide sezonun şampiyonu olmayı başardılar. Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi ise son yarşın üçüncüsü oldu.

YARIŞ SONU ÖDÜLLER VERİLDİ

Etapların ardından finiş ve ödül töreni Aveon Sigorta önünde yapıldı ve dereceye girenlere kupalarını Aveon Sigorta Genel Müdürü Murat Selvi, Genel Müdür Yardımcısı Ayşen Hannas, Aveon Sigorta Yetkilileri ve KKTOK Başkanı Tigin Kişmir takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu