KıbrısManşet

Res-Bir Başkanı Kayım, sektör için bazı taleplerde bulundu

Pandemi ile mücadele kapsamında kapanma yaşayan ve alınan son kararlar ile paket servise geçen restoranlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Res-Bir Başkanı Salih Kayım,  "Bu mücadele kapsamında en çok etkilenen sektörler arasındayız" dedi.

Paket servisin başlamasıyla birlikte sektörün belli bir kısmının nefes almaya başladığını ifade eden Kayım, bunun yeterli olmadığını tarzının meyhane ya da alakart olanlar için hiç bir girişimde bulunulmadığını aktardı.

Katıldığı bir TV programında sektör için bazı talepleri olduğunu ifade eden Res-Bir Başkanı Salih Kayım, bazı müsteşarlarla görüştüğünü ve taleplerinin sonuçlarını beklediğini aktardı.

RESTORAN SEKTÖRÜ 1500 TL ÖDEMESİNDE KAPSAM DIŞI

1500 TL ödemelerinde restoran sektörünün dışarıda tutulduğunu belirten Res-Bir Başkanı, “Paket servis olduğu için bunun bu şekilde yapıldığı söyleniyor ancak herkes paket servis yapmıyor. Bununla ilgili bir çalışma talebinde bulunduk. Paket servis yapmayan kişilerin tespit edilmesini ve onlara gerekli desteğin sağlanmasını istedik” şeklinde konuştu.

KREDİLER İÇİN ÖTELEME TALEBİ

Devletin kredi desteğinin olduğunu ancak kredi ödemeleri yapılırken bir kapanmaya gidildiğinden dolayı kredi ödemeleri için öteleme talebinin bulunduğunu aktaran Kayım, “Ötelenme talebi kabul edilirse yeni bir faiz oranı koyulmadan ya da ekstra bir faiz koyulmadan öteleme sağlanmalı” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu